Annons
Annons

Angelica och Kalinka i fortsatt superform på Super Cup

I semifinalen för lagtävlingen vid GCT Playoffs i Prag fortsatte Angelica Augustsson Zanotelli på samma spår hon oftast tagit den senaste tiden; det felfria och imponerande spåret.

För de tolv startande lagen fanns sex biljetter till söndagens final att rida om. Som så ofta när det handlar om Global Champions Tour var det Uliano Vezzani som stod för bandesignen och det blev en utmaning.

Sju av de 33 startande ekipagen tog sig felfritt i mål. Däribland Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtgaele (äg: Angelica Augustsson Zanotelli , Roastal NV) som på nytt fick Madrid in Motion att lyfta. Tillsammans med felfria Eduardo Alvarez Aznar och fyrafelaren Jack Whitaker tog hon sig vidare till final som näst bästa lag och därmed startar de näst sist vid söndagens avgörande.

Peder Fredricsons Stockholm Hearts var en av förhandsfavoriterna till lagtiteln i Prag men med totalt 32 fel, varav 12 för Peder och Catch Me Not S (äg: Ebba Berglöf) blev det tionde plats och missad final för laget som slutade tvåa totalt på årets GCL, som avgjordes innan Playoffs i Prag.

Linda Heed som red felfritt på Laurien van Orshof i torsdagens kvartsfinal (äg: Stall Heed AB) stannade på 8 fel i semifinalen och Hamburg Giants slutade 11:a.

På lördagen väntar Super-GP för Henrik von Eckermann och King Edward (äg: Dufour Stables AG)

Se det på webb-TV

Expressen sänder live från Super Cup och Super-GP Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Lördag 19.55 Super-GP
Söndag 15.25 Super Cup final

GCT-TV sänder samtliga klasser live Länk till annan webbplats.
Start- och resultatlistor hittas här Länk till annan webbplats.

Så går det till

Super-GP avgörs över två omgångar där samtliga ekipage som genomför omgång ett startar omgång två. Felen i de båda omgångarna räknas samman och om några ekipage då stannar på samma antal fel är det tiden i omgång två som avgör placeringsordningen.

Vid finalen i Super Cup rider tre ryttare rider i varje lag. Alla lag rider två omgångar där fel för samtliga tre räknas. Har flera lag samma antal fel räknas de tre ryttarnas tiderna i andra omgången samman och bestämmer placerigsordningen.

Regler för Super-GP hittas här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Regler för Super Cup hittas här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt