Annons
Annons

Dals-Eds Ridklubb vinner årets upplaga av Ridborgarmärket

Ridborgarmärket 2022 Dals-Eds RK

Foto: Dals-Eds Ridklubb.

Nu står det klart vilken förening som tagit hem segern i Ridborgarmärket 2022. Storvinsten går till Dals-Eds Ridklubb!

Mellan den 15 mars och den 31 oktober i år har ridsportens föreningar försökt få så många som möjligt att ta Ridborgarmärket. Allra bäst gick det för Dals-Eds Ridklubb som därmed vinner ett hinderpaket värt 35 000 kronor från Ydre-Grinden och prisas på Friends Arena under nästa veckas hästfest.

-Vad roligt! Det är otroligt välkommet i en sånhär liten klubb där pengarna ska räcka till mycket, säger föreningens ”Ridborgarmärkesbas” Kim Dahlman som ansvarat för märkestagningen på Dals-Eds Ridklubb som är en relativt nystartad förening.

91-årig märkestagare inspirerade

Föreningen har bland annat erbjudit märkestagning på sin invigning men även lockat märkestagare på många marknader. Föräldrar har också kunnat ta märket efter sina barns ridlektioner.

-Vi är många som varit med och hjälpts åt, säger Kim Dahlman.

Ridborgarmärket 2022, Dals-Eds RK. 91-årig märkestagare.

Reimer 91 år har inspirerat många att ta ridborgarmärket på Dals-Eds Ridklubb.

I över 40 år har Ridborgarmärket lockat märkestagare landet över. Alla föreningar som är anslutna till Svenska Ridsportförbundet får genomföra märkestagning för Ridborgarmärket och det finns flera olika sätt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. att ta märket på, utifrån ryttarens förutsättningar och förkunskaper. Man kan till exempel skritta 200 meter, rida ett lite längre program i alla tre gångarter eller samla ihop sin ridgrupp och rida Ridborgarkadriljen som finns i tre olika svårighetsgrader.

Publicerad:

Aktuellt