Annons
Annons

Trollhättans Sportryttare laddar för ny SM-vecka

Funktionärsgänget från Trollhättans Sportryttare arrangerar dubbla veckor av Folksam inomuhus-SM i hoppning 2022.

Foto: Pernilla Hägg

Direkt efter ponny- och childrenryttarna välkomnar nu arrangörsklubben juniorer, young rider och seniorer till Folksam inomhus-SM i hoppning. - Det är fullt ös igen, säger Therese Skogsberg, tävlingsledare.

Arrangören Trollhättans Sportryttare har ingen egen anläggning och hyr därför alltid in sig när de ska arrangera tävlingar.

- Vi tycker att det är en av våra styrkor. Det är lite extra kul för nästan alla bor över här. Det är en väldig gemenskap när funktionärerna stannar kvar och umgås, säger Therese Skogsberg.

Vid årets båda SM-veckor avgörs mästarkampen på Grevagården. Knappt har medaljerna hunnit delas ut till ponny- och childrenryttarna innan de är dags för arrangörerna att vara redo igen.

- Det är väldigt roligt så man glömmer fort att det är mycket jobb. Just nu håller vi på att desinficera boxar. Det är mycket som ska göras men vi är laddade igen, säger tävlingsledaren.

Förra veckan kunde vi ta igen allt vi inte kunde göra när det var restriktioner; vi hade spökjakt, middagar, disco, spelkvällar med mästarnas mästare och invigning.

Det är andra gången klubben arrangerar SM på Grevagården. Förra gången var 2020.

- Senast var det ju pandemi och restriktioner, nu det är väldigt roligt att se allt folk på läktaren. Förra veckan kunde vi ta igen allt vi inte kunde göra när det var restriktioner; vi hade spökjakt, middagar, disco, spelkvällar med mästarnas mästare och invigning så klart, säger Therese Skogsberg.

Vad ser du mest fram emot nu när det är dags för juniorer, young rider och seniorer?

- Förra veckan hade jag så fullt upp så det ska bli kul att titta lite. Jag ser fram emot att göra ett bra arrangemang för de som tävlar, att ge bra service på parkeringen, att dela ut bra priser och att de ska få tävla på bra banor.

Bland dem som kommer att få ta del av Trollhättans Sportryttares arrangemang på Grevagården finns bland annat Stephanie Holmén, Niklas Arvidsson och Fredrik Jönsson. Juniorer och young rider inleder Folksam inomhus-SM på torsdagen och seniorerna på fredagen. Medaljerna delas ut på söndag och finalerna rids då över hinder på 1.40, 1.45 och 1.50.

Tidigare SM-resultat hittas här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Regler för Folksam inomhus-SM hittas här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Start- och resultatlistor hittas här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Equisport sänder live. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt