Annons
Annons

Unga fälttävlansstjärnor imponerade

Frida Andersen och Kitsch Couture HPK slutade på 13:e plats på unghäst-VM för seåringar.

Foto: Privat

På unghäst-VM i Le Lion d´Angers tog fem svenska hästar plats på den stora internationella scenen för första gången – och de gav fina besked. - De levde upp till förväntningarna mer än väl, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff.

Det är en tävling med väldigt små marginaler och för sjuåringsekipagen Therese Viklund, Sverige, Vesicula, och Kajsa Månsby Svedberg, X-pensive blev det två och tre nedslag i den avslutande banhoppningen.
- De hoppar oftare felfritt än de har nedslag så man får hem och fundera lite på om det var atmosfären, tekniken eller styrkan som behövs filas på. Men även om jag önskade att vi närmade oss toppen ännu lite snabbare så tycker jag att de har gjort det väldigt bra, säger Fredrik Bergendorff.

De bästa svenska placeringarna stod sexåringarna för där Sara Algotsson Ostholt och Dinathia, Frida Andersen och Kitsch Couture samt Lina Forsberg med Adele K slutade elva, tolva och sextonde.
-Jämfört med mina förväntningar så stack Adele K ut lite. Hon klarade av det väldigt bra, Saras och Fridas hästar var jag lite mer beredd på att de skulle göra det så bra.

Han ser unghäst-VM som en bra värdemätare och upplevelse för de hästar som matchas mot mästerskap och att de svenska ekipagen gjorde stabila och bra insatser här betyder mycket.
- Totalt sett är nivån väldigt hög här. En riktigt bra kvalitet och de svenska häsatrna stod upp väl.

Sexåringarna går lång tvåstjärnig klass och sjuåringarna går lång trestjärnig klass. I båda fallen är terrängen extra lång.
- Det ska gynna de hästar som har lätt att galoppera och kan göra det länge ute i terrängen, det är ju vad som behövs framöver. Dressyren och hoppningen hade annars kunnat få för stort utslag, att vi hade fyra hästar inom tiden ser jag som viktigt.

Förbundskaptenen summerar årets näst sista internationella fälttävlanshelgen som positiv.
- Man vill alltid att allt ska bli ännu lite bättre, men ett väldigt stort steg framåt och en väldigt bra helg på alla plan i laget, säger Fredrik Bergendorff.

Le Lion d´Angers, Frankrike – internationell fälttävlan:

Unghäst-VM 6-åringar: 1) Thomas Carlile , Frankrike, Golden de Beliard AA, 27,6 2) Caroline Martin, USA, HSH Connor, 29,2 3) Sarah Bullimore, Storbritannien, Cormiro, 30,4 11) Sara Algotsson Ostholt, Sverige, Dinathia 33,2 12)Frida Andersen , Sverige, Kitsch Couture HPK 33,2 16) Lina Forsberg, Sverige, Adele K, 33.8

Le Lion d´Angers, Frankrike – internationell fälttävlan:

Unghäst-VM 7-åringar: 1) Anna Lena Schaaf, Tyskland, Lagona OLD , 18.6 straffpoäng 2) Piggy March, Storbritannien, Dassett Arthalent , 22.7 straffpoäng 3) Nicolas Touzaint, Frankrike, Fibonaci de Lessac HDC 25.5 straffpoäng 33) Therese Viklund, Sverige, Vesicula, 37.3 straffpoäng 46) Kajsa Månsby Svedberg, Sverige, X-pensive, 49.5 straffpoäng

Svenska ekipage:

CCI2*-L 6-åringar

Dinathia – Sara Algotsson Ostholt
Uppf: Werner Kaiser, Äg: Ryttaren & Chevau AB

Kitsch Couture (SWB) – Frida Andersén
Uppf: Helene Rydberg Larsson, Äg: HPK Sporthorses & Ylva Wall

Adele K (SWB) – Lina Forsberg
Uppf: Helena & Henrik Karlsson, Äg: Ryttaren & Helena Karlsson

CCI3*-L 7-åringar

Vesicula (SWB) – Therese Viklund
Uppf & Ägare: Lena Nyström

X-pensive (SWB) – Kajsa Månsby Svedberg
Uppf: Anna Ericsson & Ulf Olsson, Äg: Ale Djurklinik

Publicerad:

Aktuellt