Annons
Annons

Hemmanationen oslagbar på världscuppremiären

Till helgen startar Johanna Due Boje världscupsäsongen tillsammans med Mazy Klövenhöj.

Foto: Roland Thunholm

De danska ryttarna var tippade favoriter inför årets första världscup i dressyr. Och de levererade från början till slut, trots att största stjärnan tackade nej i sista minuten.

Cathrine Laudrup Dufour valde att ställa över Bohemian och i stället finslipa hans form inför tävlingar framöver. Ändå gick samtliga pallplatser i såväl lördagens korta GP som i söndagens kür till Danmark.

Starkast båda dagarna var Carina Cassoe Krüth, Danmark med Heiline´s Danciera och hon följdes också närmast därefter av Nanna Merrald Rasmussen, Blue Hors St. Schufro. På söndagen när världscuppoängen delades ut var segermarginalen mer än tre procent.

I hård konkurrens gick de svenska ryttarna vidare till küren och väl där slutade Jacob Nörby Sörensen och Sheeran (äg: Walter Hinrich) elva med 75.780 procent och Johanna Due Boje med Mazy Klövenhöj (äg: Annette Karlsson) fjortonde med 73.415 procent.

Nästa vecka drar världscupen vidare till Lyon, Frankrike.

Vilhelmsborg, Danmark – internationell dressyr

Världscupen Kür: 1) Carina Cassoe Krüth, Danmark, Heiline´s Danciera, 85.925 procent

2) Nanna Merrald Rasmussen, Danmark, Blue Hors St. Schufro, 82.610 procent 3) Daniel Bachmann Andersen Zippo M.I, 81.330 procent 10) Jacob Nörby Sörensen, Sverige, Sheeran, 75.780 procent 14) Johanna Due Boje, Sverige, Mazy Lövenhöj, 73.415 procent

Publicerad:

Aktuellt