Annons
Annons

Angelica tillbaka på vinnarpallen

Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtegeale.

Med en Kalinka van de Nachtgaele i storform vann hon lördagens GP på Helsingfors Horse Show. – Väldigt härligt! Min första stora seger efter mammaledigheten, säger Angelica Augustsson Zanotelli.

Sedan hon kom tillbaka till tävlingsbanan efter att ha bildat familj tillsammans med sin Marlon Modolo Zanotelli, också han världsryttare i hoppning, har hon varit tydlig med att det är tillbaka till toppen hon siktar.

Och det var i Helsingfors hon på nytt tog steget högst upp på en prestigefylld pall.

-Otroligt glad blev jag. Jag har känt att det var på gång för hon har hoppat så bra och haft fina placeringar, och nu så hände det, säger Angelica.

Framför allt är jag så stolt över henne. Jag kände att hon verkligen förtjänade det.

Den svenska segerduon gick ut först i omhoppningen och efter en felfri och snabb ritt var det bara att vänta in de andra tre till omhoppning.

-Jag kände att det fanns en chans att det skulle räcka, men visste inte säkert. Underbart när det var klart, säger dagens GP-segrarinna som vann som ensam felfri före Julien Anquetin, Frankrike, Blood Diamond du Pont som var snabbaste fyrafelare.

Just att vinna, vad betyder det för dig?

-Väldigt mycket. Framför allt är jag så stolt över henne. Jag kände att hon verkligen förtjänade det. Det är ju det man vill, just att stå där längst fram är en väldigt speciell känsla.

Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtegaele.

Varför tror du att det hände just nu?

-Jag tror att hon har behövt den här rutinen och erfarenheten. Hon har ju kunnat göra misstag ibland för att hon har blivit lite stressad innan, men det känns inte som att hon blir det längre nu när hon har fått mer erfarenhet, säger Angelica Augustsson Zanotelli.

Hon känns bättre än nånsin så det ska bli väldigt roligt.

Marlon Modolo Zanotelli, Angelica Augustsson Zanotelli, Kalinka van de Nachtegeale och Wilma Eklund.

Som så många gånger förr var hon och Marlon på samma tävlingsplats och det var en stor segerglädje för dem båda.

-Han hoppade ju runt så klart. När han vinner eller när jag vinner så betyder det mycket att vara där tillsammans, just att få göra det tillsammans.

På söndagen väntar världscup för Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtegaele.

-Hon känns bättre än nånsin så det ska bli väldigt roligt.

I samma klass slutade Jens Fredricson fyra tillsammans med Diarado´s Rose ElitH (äg: Lövsta Stuteri AB).

Helsingfors, Finland – internationell hoppning

GP 5* 1,60-hoppning med omhoppning: 1) Angelica Augustsson Zanotelli, Sverige, Kalinka van de Nachtegaele 0+0 fel, 36,72 sek 2) Julien Anquetin, Frankrike, Blood Diamond du Pont 0+4 fel, 35,05 sek 3) Jack Whitaker, Storbritannien, Q Pavarotti N 4) Jens Fredricson, Sverige, Diarado´s Elith Rose 0+8 fel, 38,59 sek

Publicerad:

Aktuellt