Annons
Annons

Världscuppoäng att hämta i Helsingfors – så sänder SVT

Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow segrade i världscupen i Zürich 2018.

Foto: CSI Zürich

GP på lördag och världscup på söndag. Det är programmet för de tre svenska hoppstjärnorna på plats i Helsingfors. Flera chanser finns att följa det högklassiga startfältet.

Stephanie Holmén, Angelica Augustsson Zanotelli och Jens Fredricson med troliga världscuphästarna Flip´s Little Sparrow (äg: Astrid Ohlin), Kalinka van de Nachtegaele (äg: ryttaren och Roastal NV) och Markan Cosmopolit (äg: Interbreed AB / Strömsholm Markenteri) är på plats för att plocka världscuppoäng med sikte på finalen i Omaha, USA, 4-8 april 2023.

De tre ekipagen har visat god form vid de senaste tävlingarna. Steffi och Sparven var felfri i Challenge Cup vid Nations Cup final i Barcelona, Angelica var niondeplacerad i GCT New York med Kalinka van de Nachtegaele och Jens Fredricson plockade världscuppoäng i Oslos premiär efter fyra fel tillsammans med Markan Cosmopolit.

Svenskarna ställs bland annat mot förra helgens vinnare Bryan Balsiger, trefaldiga finalvinnaren Steve Guerdat, båda från Schweiz. Dessutom succétvåan från Olso; Victoria Gulliksen som tog sin bästa världscupplacering någonsin. Utöver det är bland andra Marlon Módolo Zanotelli och Gilles Thomas på plats.

SVT sänder söndagens världscupklass så här:

13.00 – 15.30 svtplay.se
13.30 – 15.30 SVT2/svtplay.se

Vill man se lördagens Grand Prix och andra hoppklasser sänds de, och världscupklassen, på ClipMyHorse.

Det rids också dressyr i Helsingfors och där är Sverige representerat av VM-ekipaget Jeanna Högberg med Astoria (äg: Christina Olsson, Hipponews KB), Jennie Larsson, Bonafide (äg: JL Dressage and Consulting AB) samt Louise Sättermann, Alex (äg: Ewa Mattsson).

Publicerad:

Aktuellt