Annons
Annons

Världscuppoäng till Jens och Henrik

Jens Fredricson och Markan Cosmopolit var bästa svenska ekipage i Oslo.

Foto: Roland Thunholm

Det blev ingen omhoppning men väl fina rundor och världscuppoäng i premiären av Longines FEI Jumping World Cup i Oslo för Jens Fredricson och Henrik von Eckermann.

38 ekipage kom till start i världscuppremiären i hoppning i Telenor Arena i Oslo. Banbyggare var ingen mindre än svenska Peter Lundström, som fick beröm av förbundskapten Henrik Ankarcrona.

- Väldigt bra bana och kul med svensk banbyggare. Hoppas att det kan inspirera fler banbyggare hemma i Sverige, sa han till SVT efter klassen.

Henrik von Eckermann hade bra känsla med Hollywood V som hoppade lätt runt banan, men hade ett retligt nedslag.

Foto: Roland Thunholm

Elva ekipage gick till omhoppning. Både Jens Fredricson på Markan Cosmopolit (äg: Strömsholms Marketenteri/Interbreed AB) och Henrik von Eckermann på Hollywood V (äg: Susanne Tovek) var nära att ansluta till den skaran, men hade fyra fel vardera i grundomgången. 

Petronella Andersson och Cassina Z (äg: Stephex Stables) gjorde också en fin runda, men gick i mål med åtta fel. 

Med snabba tider räckte Jens och Henriks resultat till en 13:e respektive 16:e plats och säsongens första världscuppoäng. Segern gick till Bryan Balsiger, Schweiz, på Dubai du Bois Pinchet, som vann med över två sekunder till godo på norska hemmaryttaren Victoria Gulliksen.

Nästa världscupdeltävling rids redan om en vecka i Helsingfors. Där startar Jens Fredricson, Stephanie Holmén och Angelica Agustsson Zanotelli för Sverige.

Se rundorna igen

Publicerad:

Aktuellt