Annons
Annons

Aria Ramkali tvåa i trestjärnig klass

Aria Ramkali och Flanders (arkivbild).

Foto: Roland Thunholm

Nyuttagna ATG-talangen Aria Ramkali slog till med en topplacering i lång trestjärnig klass i polska Strzegom. Med hästen Flanders blev det en andraplats bakom regerande olympiska mästaren.

Ekipaget inledde med en femteplats i dressyren på 34,2 straffpoäng. Efter både felfri terräng och banhoppning klättrade Aria och Flanders till en andraplats, endast slagna av OS-guldmedaljören Julia Krajewski, Tyskland, på Nickel 21.

Så roligt att ta en placering i det här startfältet, att få stå på pallen med folk man ser upp till.

- Det har varit en fantastisk tävling för oss. Min häst har varit super i alla grenar och det är så roligt att ta en placering i det här startfältet, att få stå på pallen med folk man ser upp till, säger Aria Ramkali.  

Placeringen kom dessutom i det som var debuten för både häst och ryttare i lång trestjärnig klass. 
- Det var vår första långa trestjärniga klass och en tuff terrängbana. Vi har fött upp hästen själva så det är väldigt roligt att vi har tagit oss ända hit, det känns jättekul inför framtiden, säger Aria.

Det är en stor pusselbit i teamet som jag tror kommer att göra skillnad i min satsning mot mästerskap.

Kommande år lär bli både intensivt och lärorikt. Aria har nyligen tagit plats i Svenska Ridsportförbundets ryttarutvecklingsprogram på nivå 4, ATG Talang. 
- Jag ser jättemycket fram emot det. Det ska bli helt fantastiskt att få ha Yogi Breisner som mentor. Det är en stor pusselbit i teamet som jag tror kommer att göra skillnad i min satsning mot mästerskap, som är målet, säger Aria.

Resultat Strzegom

CCI3*-L, slutresultat: 1) Julia Krajewski, Tyskland, Nickel 26,9 straffpoäng 2) Aria Ramkali, Sverige, Flanders 34,2 3) Anna Siemer, Tyskland, Lillybelle Ea 36,1

Publicerad:

Aktuellt