Annons
Annons

Internationell placering för Sara Henriksson

Sara Henriksson och Woo Boo Doo (arkivbild).

Foto: Eva Oscarsson

Sara Henriksson och Woo Boo Doo tog på fredagen hem en fin placering i franska Fontainebleaus 120-kilometersritt.

Ekipaget var enda svenska representanterna vid den tvåstjärniga tävlingen som bjöd på tufft internationellt motstånd. Sara och Woo Boo Doo var godkända hela vägen i mål och slutade på en åttondeplats totalt.

- En jätte-, jättefin prestation. Jag är helt lyrisk. Vilket formbesked inför nästa års mästerskap, säger assisterande landslagsledare Frida Westlund, som ser fram emot EM-året 2023 efter att årets VM i distansritt ställts in.

Det finns dock fortfarande en chans att världsmästerskapet kan ridas och att det blir dubbla mästerskap 2023. FEI har beslutat att öppna upp för nya anbud på att arrangera världsmästerskapet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som i så fall ska hållas senast 30 april 2023.

Resultat Fontainebleau CEI2* 120 km

1) Mayoof Abdul Aziz al Romaihi, Bahrain, Freesia de Lap AA, 21.1 km/h
2) Donnais Cesar, Frankrike, Eldorado de Cadres, 21.1 km/h
3) Nasser Hamad al Qahtani, Bahrain, Babel de Candesir, 21.2 km/h
8) Sara Henriksson, Sverige, Woo Boo Doo, 20.3 km/h

Fullständiga resultat finns i appen Yamamah.

Publicerad:

Aktuellt