Annons
Annons

Nytt fokus tog Louise till vinnarlistan

Louise Romeike.

Foto: Joel Marklund

Bara tre fälttävlansryttare i världen har vunnit fler internationella segrar än Louise Romeike hittills under 2022. – Det är verkligen häftigt att tankar, träning och utbildningen bär allt framåt, säger hon.

Det är statistikföretaget Equiratings som just publicerat listan på de fälttävlansryttare som med bara ett fåtal tävlingar kvar på säsonngen vunnit flest gånger internationellt. Med sex segrar är svenska Louise Romeike på fjärde plats efter Liz Halliday Sharp, USA, med 12 segrar, Piggy March, GBR, med tio och Oliver Townend, GBR, med nio.

- Jag är superglad så klart. Det har verkligen känts som att hästarna varit på gång och det är kul att statistiken visar det också, säger Louise Romeike. 

Och det är ingen tillfällighet att segrarna trillat in. 

- Förra året hade jag också en väldigt bra säsong och vi pratade då om att jag ofta är högt placerad men inte vinner så ofta, så tanken fanns att höja ett snäpp till. Det handlar ju om att verkligen gå mot tiden i terrängen till exempel. Och så vill jag verkligen säga att hjälpen jag fått av Elisabet Lundholm i dressyren betytt väldigt mycket.

Det spelar definitivt roll att vara medveten, reflektera och veta var man står och vad som är möjligt.

Hon ser också segrarna som utdelning på systemet, som ofta hyllats av förbundskapten Fredrik Bergendorff, och som hon arbetat efter länge. 

- Det var nog också så att det var moget för att börja vinna. Men det spelar definitivt roll att vara medveten, reflektera och veta var man står och vad som är möjligt. Det kan ju också vara bra att sluta tia, beroende på klass, häst, motstånd och plats men det är också bra att ha fokus på att vinna, säger Louise Romeike.

Förhoppningen är att matcha någon av de här jättefina hästarna mot OS.

Segrarna har kommit på en, två- och trestjärnig nivå och hästarna som vunnit är lagbronshästen från EM 2019; Waikiki (äg: Louise Romeike, Hans Thomsen), Caspian (äg: Claas Herman Romeike), Extravagance (äg: Megan Heath) och Rocket 19 (äg: Hinrich Romeike). Dessutom har hon 12 gånger varit topp fem på tävlingar mellan en- och fyrstjärnig nivå.

- Förra året var jag väldigt nära många gånger, och man vill alltid utvecklas och det har hästarna verkligen gjort, säger Louise och passar på att hylla sin OS-häst från Tokyo. 

- Jag red svår dressyr på Cato förra vintern och det tror jag har gjort att jag kan hjälpa de här hästarna bättre i dressyren exempelvis.

Hur mycket är detta en föraning om vad som kan vänta framöver?

- Det får vi se men förhoppningen är att matcha någon av de här jättefina hästarna mot OS, säger Louise Romeike.

 

 

Publicerad:

Aktuellt