Annons
Annons

Efter dubbla VM-gulden - Henke nominerad i toppkategori

Henrik von Eckemann vann dubbla VM-guld i Herning 2022.

Foto: Roland Thunholm

Med hjälp av ridsportfans världen över utser det internationella förbundet varje år de bästa inom ridsportens olika kategorier. I år är Sveriges världsmästare och världsetta en bland fyra nominerade i kategorin ”Peden Bloodstock FEI Best Athlete”.

Tillsammans med King Edward var Henrik von Eckermann felfri rakt igenom augustis VM i Herning, vann VM-guld både individuellt och i lag samt är världsetta i hoppning. Men han tävlar i en inte bara prestigefylld utan också stentuff kategori.

Det handlar om tre toppatleter som samtliga vunnit dubbla VM-guld; dressyrens Charlotte Fry, Storbritannien, franske voltigören Lambert Leclezio samt Sanne Voets, pararyttare från Nederländerna.

Rösta senast 16 oktober

Så fort tillfälle bjuds hyllas teamen bakom ridsportens stjärnor. Hästskötarna är några av dem som gör enorma insatser kring hästarna och de uppmärksammas också vid galan FEI Awards med en egen kategori; Cavalor FEI Best Groom.

Här är svenska Emma Olsson också nominerad som hästskötare hos legendariske fyrspannskusken och nyblivna världsmästaren Boyd Exell. 

Hon började jobba för australiensaren 2015 och beskrivs ha en skarp känsla för detaljer och ovärderligt minne samt vara mycket viktig för spannet i alla tre disciplinerna.

Kategorierna där Henrik von Eckermann och Emma Olsson är nominerade hade svenska vinnare vid förra årets gala då hoppningens Peder Fredricson vann FEI Best Athlete och Marie Johansson, hästskötare åt dressyrens Patrik Kittel, vann FEI Best Groom. 

Publicerad:

Aktuellt