Lärorik fälttävlanshelg med framtidsvision

En lärorik helg med såväl positiva besked som lärdomar att ta med inför framtiden. Fälttävlans förbundskapten Fredrik Bergendorff sammanfattar årets sista Nations Cup-tävling i Boekelo, Nederländerna.

-Vi ser ju att det finns fina kvalitéer i både Sofias Targa och Saras Jack, det blir spännande att se vad som kommer ut av vinterns träningar inför nästa säsong, säger Fredrik Bergendorff.

Sofia Sjöborg på Targa D hade ett nedslag i banhoppningen och ett par tidsfel. Det här var stoets debut i fyrstjärnig lång klass.
- Den hoppar väldigt bra och där finns det mer att utveckla men den behöver också bli stabilare i dressyren, säger Fredrik Bergendorff

Sara Algotsson Ostholt på Dynamite Jack fick två nedslag och något tidsfel.
- Jag tror det är en kanonhäst men den behöver bli starkare i egentligen alla moment, träna på tekniken och få mer erfarenhet, säger Fredrik Bergendorff.

Erika Sjöströms Mosstown Prince visades inte fram vid söndagsmorgonens besiktning och därmed blir det inget lagresultat i Boekelo.
- Den är lite varm i ett framben så det var självklart att inte visa den idag och sedan får vi kolla upp ordentligt på hemmaplan, säger Fredrik Bergendorff.

Den svenska fälttävlanssäsongen avslutas nästa helg med Folksam SM i fälttävlan och Breeders Trophy hos Gärds Ryttarörening.

Sverige behåller tredjeplatsen i den totala sammanställningen av FEI Eventing Nations Cup.

Resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: