Annons
Annons

Sundbyholm nästa för ATG Riders League

Foto: Mia Nilsson

Det börjar dra ihop sig till halvtid i ATG Riders League. Denna vecka är det dags för säsongens tredje omgång av den populära hoppserien som efter helgens tävlingar på Sundbyholm flyttar inomhus för ytterligare tre omgångar innan det är dags för den stora finalen i februari. Till Sundbyholm väntas bland annat Jenny Johansson som redan har två segrar så här långt.

ATG Riders League är en svensk serietävling i hoppning på 135- och 150-nivå som rids med sex delfinaler och en totalfinal. På torsdag går startskottet för denna säsongs tredje omgång av ATG Riders League på Sundbyholms travbana utanför Eskilstuna där kval rids på torsdagen och delfinalerna på lördagen. Den populära hoppserien har som alltid lockat ett stort startfält, där syns bland annat Jenny Johansson som tillsammans med stoet Cybelle plockat hem segern i de två senaste omgångarna av 135-touren. I startlistan för 150 hittar vi bland andra Emma Emanuelsson som haft otaliga placeringar och vinster på båda höjderna i seriens tidigare säsonger. Vinsten i 150-tourens två första två första delfinaler gick till Peder Fredricson och Linda Heed.

Upplägget i ATG Riders League skiljer sig åt från vanliga klasser då tävlingarna avgörs i ett antal heat där publiken bjuds på fartfyllda ritter när toppryttarna slåss om att vinna heaten. De ekipage som har minst antal fel och är snabbast går vidare till lördagskvällens delfinaler, där det finns gott om prispengar att hämta. Under säsongen samlar ryttarna poäng i de olika delfinalerna där de bästa tar sig hela vägen till den stora finalen under Gothenburg Horse Show. Tre av delfinalerna hålls utomhus och serien flyttar sedan in för lika många delfinalerna inomhus. I förra säsongens totalfinal segrade Viktor Melin (150) och Douglas Lindelöw (135). Nästa anhalt i serien blir Billdal i oktober och då är det som sagt inomhus som gäller.

Regler hittas här: Övriga regler - häst | Svenska Ridsportförbundet Länk till annan webbplats.
Klasserna sänds live på Equisport Länk till annan webbplats. och på ATG Live Länk till annan webbplats..
Startlistor Länk till annan webbplats.


ATG Riders League säsongen 2023/2024

2023

Vecka 30 Equine Club West RF, Åby Arena
Vecka 36 Henriksdals RF

Vecka 38 Sundbyholms HCRF/Eskilstuna
Vecka 42 Billdals RK
Vecka 44 Horse Event HF/Elmia Jönköping

2024

Vecka 6 Borås FK
Vecka 8 Gothenburg Horse Show, totalfinal

Publicerad:

Aktuellt