Annons
Annons

Sverige avslutade lagsommaren 2023 med en sjätteplats

Irma Karlsson och Chacconu var bästa svenska ekipage vid finalen i Longgines EEF Series 2023.

Foto: Matilda Ahlberg/Bildbyrån

Hopplandslaget har under året ridit hem EM-guld och andra topplaceringar på femstjärniga Nations Cup. På söndagen avslutade Sverige nationshoppningssäsongen 2023 med en sjätteplats i finalen i Longines EEF Series Nations Cup.
– Så klart hade vi siktat på lite mer men det var lite ups and downs den här gången, säger lagledare Ann-Catrin Carlsson.

Finalen avgjordes i polska Warsawa och Österrike hörde till segerfavoriterna reda före start. De stod också pall för trycket och vann överlägset före Belgien. Sveriges 33 fel räckte till att sluta sexa av tio lag.

– Det var en fair och fin bana men också svår och utmanande som det ska vara i en final. Trekombinationen ställde till det ganska mycket. Den var ju byggd räcke, oxer, oxer och det är ju alltid svårt, säger Ann-Catrin Carlsson.

Irma gjorde det väldigt bra och Emma debuterade och fick med sig en jättebra andra runda. Där har vi mycket bra att ta med oss in i nästa år.

Bästa svenska resultaten kom från Irma Karlsson med Chacconu och Emma Emanuelsson med Canbella Blue PS.

– Irma gjorde det väldigt bra och Emma debuterade och fick med sig en jättebra andra runda. Där har vi mycket bra att ta med oss in i nästa år, och det har vi från både Erika och Erica också även om trekombinationen stod i vägen idag.

Emma Emanuelssonn, Erika Lickhammer -Van Helmond, Ottilia Lundgren, Irma Karlsson och Erica Swartz Ryan representerar Sverige vid finalen i Longines EEF Series 2023.

 

Longines EEF Series har till syfte att utveckla nya hästar och ryttare och Sverige har under året representerats av en mängd ekipage. Förutom den Sverige har också ridit femstjärniga nationshoppningar på bland annat platser som Aachen, Rom, La Baule och Spruce Meadows.

Vi har utvecklat hästar under året och våra U25-ryttare har gjort jättefina prestationer i GP. Det finns många bra saker som vi tar med oss till nästa år.

Söndagens final i Warsawa var den fjärde nationshoppningen med svenskt deltagande på lika många veckor, EM i Milano inkluderat, och även om man hoppats på mer än sjätte plats i finalen så summerar Ann-Catrin Carlsson en nationshoppningsserie som tagit Sverige ytterligare en bit på väg mot målet att skapa en bredare topp.

– Vi har nått målet att att oss till final och var på pallen i semifinalen. Vi har utvecklat hästar under året och våra U25-ryttare har gjort jättefina prestationer i GP. Det finns många bra saker som vi tar med oss till nästa år.

Resulat, Warsawa, Polen – internationell hoppning
Final Longines EEF Series Nations Cup, 1,55- laghoppning med två omgångar:

1) Österrike, 0 fel
2) Belgien, 12 fel
3) Ukraina, 21 fel
6) Sverige
Erika Lickhammer-Van Helmond, Hesjedal, NL 8+8 fel
Irma Karlsson, Chacconu 0+5 fel
Erica Swartz Ryan, Madonna 8 fel+ ej start
Emma Emanuelsson, Canbella Blue PS 8+4 fel

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt