Annons
Annons

Storformen var tillbaka när superduon slog till på nytt

Henrik von Eckermann och King Edward bärgade årets andra seger på GCT när de briljerade i Rom 2023. I helgen är superduon redo för Super-GP.

Foto: LGCT

Det slog gnistor om Henrik von Eckermann och King Edward i omhoppningen på GCT GP i Rom. Dubbelt felfria och supersnabba var de oövervinnliga och inkasserade en ny tung seger.
– Riktigt, riktigt skönt. Så jäkla coolt, den här känslan har jag letat efter, säger Henrik von Eckermann.

Det regerande världsmästarekipaget vann GCT Stockholm 18 juni men efter det har det varit ett sökande för att hitta rätt.

– De sista tävlingarna har jag inte riktigt hittat den där känslan som man kan ha på honom och jag har ändrat, letat och ändrat igen. Det är ju så frustrerande för man vet hur bra det kan kännas men man letar efter en nål i en höstack, säger Henrik von Eckermann.

Så är det ibland, att nåt ändras hos hästen och då måste man ju följa med det och ändra så att han känner sig i perfekt form.

Det handlar om de minsta av nyanser.

– Det går inte riktigt att sätta ord på vad det är, man sitter på honom varje dag, och man känner att något har ändrats. Så är det ibland, att nåt ändras hos hästen och då måste man ju följa med det och ändra så att han känner sig i perfekt form. Där har jag inte riktigt lyckats nu det senaste, vi har liksom varit på två olika platser, säger Henrik von Eckermann om vinnarhästen King Edward (äg: Dufour Stables AG).

Det klart att det är kul att vinna såna här klasser, det vill jag alltid göra. Men största vinsten är hur det kändes. Sååå jädra coolt.

Och redan efter den felfria grundomgången var det starka känslor att rida i mål. Efter det följde sedan en felfri och briljant omhoppning som säkrade årets andra seger på touren, två tiondelar före tyske David Will. Ytterligare en tung vinst för ett av ridsporthistoriens bästa ekipage genom alla tider.

– Det klart att det är kul att vinna såna här klasser, det vill jag alltid göra. Men största vinsten är hur det kändes. Sååå jädra coolt, det är ju det jag alltid tjatar om, känslan att man hittar samspelet och är på samma blad, det är den allra bästa känslan, säger Henrik von Eckermann.

I och med lördagens seger gick Henrik von Eckermann gick upp till tredje plats i den totala GCT-rankingen.

Peder Fredricson säkrade biljett till Super-GP efter tredjeplatsen i GCT GP Rom.

Foto: Bildbyrån

 

Det var en stor svensk kväll på flera sätt. Peder Fredricson och Catch Me Not S (äg: Ebba Berglöf) slutade delad trea med Andreas Schou och I Know och säkrade dubbelt svenskt på pallen. I och med det gör nu Peder Henrik sällskap till Super GP:n vid den stora säsongsavslutningen i Prag.

Han kändes bra, hoppade väldigt bra och han har varit placerad alla de fyra sista 1,60- Grand Prix han har gått och då är det svårt att klaga.

Dubbelt blågult på pallen vd GCT GP i Rom när Henrik von Eckermann vann och Peder Fredricson slutade delad trea.

Foto: LGCT

 

Henrik von Eckermann och dagens tvåa David Will är klara sedan tidigare efter vinster i Stockholm och Mexiko City och då går guldbiljetter till Peder och Andreas Schou.

– Det är riktigt kul, det är alltid en väldigt kul klass att rida. Han kändes bra, hoppade väldigt bra och han har varit placerad alla de fyra sista 1,60- Grand Prix han har gått och då är det svårt att klaga. Och jag känner mig själv i bra form också, säger Peder Fredricson.

Hon var ju riktigt på gång, så jäkla nära att ta det. Men väldigt kul för Henrik så klart.

Dessutom blev det en fin femteplats för Malin Baryard-Johnsson och H&M Indiana (äg: Stuteri Arch) som var snabbast av alla de 11 ekipagen i omhoppningen men med fyra fel.

– Hon var ju riktigt på gång, så jäkla nära att ta det. Men väldigt kul för Henrik så klart, en bra klass, säger Peder Fredricson.

För Peder väntar ju två veckors tävlande i Saint Tropéz, GCT I Riyadh och sedan världscup innan det är dags för säsongsavslutning i Prag.

– Jag behöver göra bra tävlingar med de hästar jag har, nioåringarna behöver tävla på så jag får ligga i lite nu framöver. Semester hade jag när jag var skadad så det blir bra att köra på, säger Peder Fredricson.

Resultat, Rom, Italien – internationell hoppning
1,60-hoppning med omhoppning:

1) Henrik von Eckermann, Sverige, King Edward, 0+0 fel, 41,26 sek
2) David Will, Tyskland, My Prins van Dorperheide, 0+0 fel fel, 41,46 sek
3) Peder Fredricson, Sverige, Catch Me Not S, 0+0 fel, 42.27 sek
5) Malin Baryard- Johnsson, Sverige, 0+4 fel, 40,81 sek

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Aktuell totalställning i GCT Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt