Annons
Annons

Säsongspremiär för Arena Youth Tour

Foto: Roland Thunholm

I helgen rids första omgången av hoppningens populära ungdomsserie Arena Youth Tour. Gävle Ryttarsällskap arrangerar och 20 ekipage står på startlinjen.

Start- och resultatlistor Gävle Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arena Youth Tour är ungdomstouren i hoppning där kvalade ekipage får starta både under Sweden International Horse Show i Friends Arena och Gothenburg Horse Show i Scandinavium.

Touren, som är en långsiktig satsning, ligger väl i linje med de båda evenemangens och Svenska Ridsportförbundets ambitioner att utveckla svensk ridsport.

Under hösten rids tre kval där de 16 bästa (8 juniorer, 8 young riders) får rida Höstfinalen under Sweden International Horse Show. De 4 bästa juniorerna och 4 bästa young riders från SIHS kvalar direkt till Vårfinalen som rids under Gothenburg Horse Show.

Därefter finns det ytterligare möjlighet att kvala in till GHS genom Andra chansen och Sista chansen där 4 juniorplatser och 4 young riderplatser till ska delas ut. Totalt får 16 ryttare starta Vårfinalen.

Om en ryttare lyckas med att vinna både Höstfinal och Vårfinal kommer en extra bonus att betalas ut.

Konceptet ger landets ungdomsryttare en samlad serie som syftar till att inspirera och utveckla nästa generation landslagsryttare. Att tidigt i karriären få starta i en arena likt Friends Arena eller Scandinavium, tillsammans med världens bästa ryttare, är en erfarenhet som inte nog går att understryka.

Henrik Lannér, landslagsansvarig för juniorer och young riders är positiv till konceptet.

- Vi från hoppledningens sida är superglada för Arena Youth Tour där våra ungdomar får chansen att starta på dessa fina internationella tävlingar. Det är en svårslagen erfarenhet att få rida inför den stora publiken och att vistas i den internationella miljön. Det ger våra ungdomsryttare ett tydligt mål inför inomhussäsongen, säger han.

Klasserna för juniorerna rids i 1,40 och ungdomsryttare 1,45. Ryttarna rider samma bansträckning och har en gemensam prisutdelning.

Fullständiga regler Pdf, 95 kB.

Tävlingsplatser 2023/24:

Vecka 37, Gävle RS
Vecka 39, Karlshamns RK
Vecka 42, Billdals RK
Vecka 48, Höstfinal Sweden International Horse Show

Vecka 4, Andra chansen, Strömsholms RF
Vecka 6, Sista chansen, Borås FK
Vecka 8, Vårfinal Gothenburg Horse Show

Tidigare vinnare Arena Youth Tour

2021 Höstfinal Sweden International Horse Show - Alice Borglund & Nino
2022 Vårfinal Gothenburg Horse Show - Izabelle Stolth & Hero
2022 Höstfinal Sweden International Horse Show - Ebba Danielsson & T-Gavoli Z
2023 Vårfinal Gothenburg Horse Show - Filippa Lagergren & Cool Boy 34

Publicerad:

Aktuellt