Annons
Annons

Ett år efter drömsegern - hopplag tillbaka på Spruce Meadows

2022 vann Sverige Nations Cup på Spruce Meadows. 2023 är fyra nya ryttare på plats för att ta sig an en av världens mest prestigefyllda nationshoppningar.

Foto: Mackenzie Clark

2022 kom de till den mäktiga kanadensiska arenan med VM-guld i ryggen och vann en blytung seger i Nations Cup. Nu är hopplaget tillbaka som nyblivna Europamästare och fyra nya ryttare tävlar om prestigefulla segrar.

Spruce Meadows betyder klassisk mark för hoppsport på absoluta toppen av världen. När Sverige vann Nations Cup där 2022 var det ingen tvekan om vad det betydde.

– Fantastiskt, att få sitt namn på den där bucklan alltså, det är otroligt. Att vi kan vara såna favoriter och stå upp till det. Otroligt att få vinna det här tillsammans med det här laget, det här är en golden age. Vi måste njuta men inte för mycket så att det fortsätter, sa då Jens Fredricson.

– Det sägs att hindren är stora som hus, vattenhindret är större än Atlanten, tiden är tightare än allt annat och jag vet inte allt, och vartenda ord stämmer. Det är tufft och det är svårt. Det är en otrolig bedrift att vinna här. Man har tänkt att kan man en gång få komma hit och sitta på läktaren, och att nu få komma hit med ett lag som det här, ha målsättningen att vinna och så ro det i land, det är otroligt stort, sa förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Årets tävlingar smög i gång natten till torsdag svensk tid och 22.00 lördagen 9 september är det Amanda Landeblad, Evelina Tovek, Fredrik Spetz och Angelie von Essen som under Henrik Ankarcronas ledning ska ta sig an Spruce Meadows Nations Cup.

På söndagen 21.30 avgörs Grand Prixn signerad av Rolex som tillsammans med Aachen, Geneve och -s´Hertogenbosch bildar hoppningens Rolex Grand Slam.

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
ClipMyHorse sänder live Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt