Annons
Annons

Guldglans när ATG Riders League gästar Skåne

Foto: Mia Nilsson/ATG.

Nu är det dags för säsongens andra ATG Riders League som denna vecka tar sig till Skåne och Henrikdals Ryttarförening. Den populära hoppserien är en riktig ryttarmagnet och bjuder alltid på ett stjärnspäckat startfält där veckans tävling väntas locka bland annat nyblivne EM-guldmedaljören Jens Fredricson. Även lillebror Peder Fredricson, som vann seriens säsongsstart, syns i startlistan med flera hästar.

ATG Riders League är en svensk serietävling i hoppning på 135- och 150-nivå som rids med sex delfinaler och en totalfinal. Första omgången gick på västkusten i slutet av juli, där segrade Peder Fredricson (150) och Jenny Johansson (135). Säsongspremiärens båda vinnare är anmälda till omgång två denna vecka där kval rids på torsdagen och delfinalerna på lördagen.

Upplägget i ATG Riders League skiljer sig åt från vanliga klasser då tävlingarna avgörs i ett antal heat där publiken bjuds på fartfyllda ritter när toppryttarna slåss om att vinna heaten. De ekipage som har minst antal fel och är snabbast går vidare till lördagskvällens delfinaler, där det finns gott om prispengar att hämta. Under säsongen samlar ryttarna poäng i de olika delfinalerna där de bästa tar sig hela vägen till den stora finalen under Gothenburg Horse Show. I förra säsongens totalfinal segrade Viktor Melin (150) och Douglas Lindelöw (135).

Regler hittas här: Övriga regler - häst | Svenska Ridsportförbundet Länk till annan webbplats.

Startlistor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klasserna sänds live på Equisport Länk till annan webbplats. och på ATG Live. Länk till annan webbplats.


ATG Riders League säsongen 2023/2024

2023
Vecka 30 Equine Club West RF, Åby Arena
Vecka 36 Henriksdals RF
Vecka 38 Sundbyholms HCRF/Eskilstuna
Vecka 42 Billdals RK
Vecka 44 Horse Event HF/Elmia Jönköping

2024
Vecka 6 Borås FK
Vecka 8 Gothenburg Horse Show, totalfinal

Publicerad:

Aktuellt