Annons
Annons

Supertrion redo för glödhett motstånd vid Valkenswaard GCT

Peder Fredricson och Catch Me Not S vid GCT Stockholm 2023. 

Foto: Michael Campanella/Bildbyrån

Malin Baryard-Johnsson, Henrik von Eckermann och Peder Fredricson är tre av sex svenska ryttare på plats när världstouren GCT gör årets trettonde stopp, den här gången i Valkenswaard. Och med tanke på motståndet är det bäddat för toppsport.

Säsongen på den femstjärniga Global Champions Tour har kommit en bra bit på väg och det återstår nu tre deltävlingar före den stora säsongsavslutningen i Prag 16-19 november. Den här veckan kommer man hem. Det handlar nu om Valkenswaard; anläggningen i Holland som ägs av tourens grundare Jan Tops och där tourens huvudkontor också finns.

GCT GP avgörs lördagen 19 augusti, klockan 18.15.
Lagklassen GCL avgörs fredagen 18 augusti klockan 17.30

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Info om livesändningar hittas HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Aktuell ställning GCT 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

De tre superstjärnorna med OS-guld och VM-guld får i de femstjärniga klasserna sällskap av ett starkt blågul namn i form av Evelina Tovek. Angelica Augustsson -Zanotelli och Sofia Westborg tävlar i de en- och tvåstjärniga kringklasserna som rids parallellt med tävlingens femstjärniga del.

Starkt svenskt GCT-år så här långt

Henrik von Eckermann, världsetta för trettonde månaden i rad, är kvalad till Super-GP vid säsongsavslutningen genom sin seger i GCT GP Stockholm och ligger också femma i totalställningen. Kommande helg tävlar Henrik hästarna Glamour Girl (äg: Portfolio Horses LLC) och Calizi (äg: Dufour Stables AG).

Segern vid GCT Stockholm 2023 tog Henrik von Eckermann tillsammans med King Edward. I Valkenswaard 2023 har han med sig Glamour Girl och Calizi.

 

Malin Baryard-Johnsson ligger åtta i totalställningen efter bland annat andraplats i GP Mexiko och en fjärdeplats i GP Doha. I Valkenswaard rider hon Harley Davidson (äg: Beatrice Ekberg).

I tourens lagtävling GCL har Peder Fredricson har varit med och ridit hem två segrar för sitt Stockholm Hearts, en i Stockholm tillsammans med teamkollega Malin Baryard Johnsson, och nu senast i London där teamkollega var Belgiens Olivier Philippaerts. I Valkenswaard tävlar Peder Catch Me Not S (äg: Ebba Berglöf) och Vroom de la Pomme Z (äg: Geert Baertsoen).

Både Peder och Malin har i allra högsta grad bidragit till att Stockholm Hearts nu ligger fyra totalt i GCL, lagtävlingen där deltagarna bildar lag fritt över nationsgränserna.

Peder Fredricson och Malin Baryard-Johnsson har ny segerchans i GCL i Valkenswaard 2023.

Foto: Michael Campanella/Bildbyrån

 

De svenska stjärnorna får den här veckan tufft motstånd i form av bland annat Maikel van der Vleuten, Harrie Smolders och Christian Kukuk, topptrion i totalställningen. Utöver det är tyska Aachen GP-vinnaren Marcus Ehning på plats och också franska vinnarmaskinen Julien Epaillard. Till det kan bland andra läggas Edwina Tops Alexander, vinnare av GP Madrid 2023 och en av tourens mest framgångsrika genom alla tider.

Fullständig deltagarlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Aktuellt startfält i Super-GP 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fullständiga regler GCT 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Publicerad:

Aktuellt