Aktuellt

häst

Hästar gillar rörelse, en trygg flock och kloka rutiner. Som ryttare rustar du dig bäst med massor av hästkunskap.

häst

Utvecklas som ryttare, tränare, ridlärare och förening. På nya Utbildningsportalen har vi samlat kunskap och utbildningar i hästväg!

häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för att ridsporten ska vara fri från mobbning och övergrepp.

Verksamhetskalender

Nyheter från distriktet

Nyheter SvRF

 • Världsunikt forskningsprojekt om hjärnskakningar
  $published Inom ridsporten tränar och tävlar män och kvinnor på precis samma villkor, därmed utgör ryttare det perfekta underlaget för ett världsunikt forskningsprojekt inom hjärnskakningar som Folksam och Svenska Ridsportförbundet nu inlett.
 • Startfälten klara till SIHS
  $published Nu är alla startfält klara till Sweden International Horse Show i Friends Arena.
 • Följ Sweden International Horse Show
  $published 30 november - 3 december avgörs Sweden International Horse Show med Lövsta Top 10 Dressage, Top 10 Indoor Eventing, FEI Driving World Cup™, internationell hoppning och mycket mer.
 • Premiär för PonyCampSweden
  $published Nu lanserar Svenska Ridsportförbundet en ny satsning på ponnydressyr. PonyCampSweden är ett unikt koncept riktat till ponnyryttare mellan 11-14 år.
 • Svensk femteplats i Madrids världscuphoppning
  $published Med King Edward och Iliana hemma i stallet var det Calizi som fick axla rollen som förstahäst när Henrik von Eckermann red världscupen i Madrid. Och som hon gjorde det.
 • Nya ATG-talanger redo att ta chansen: ”Mentorn är höjdpunkten”
  $published De är åtta ryttare man tror kan nå internationell toppnivå. Därför är de uttagna till Svenska Ridsportförbundets Ryttarutvecklingsprogram ATG Talang och får nu nya möjligheter att ta karriären vidare. – Jag är så tacksam och ser fram emot precis allt. Höjdpunkten blir att ha ”Yogi” som mentor, säger 20-åriga fälttävlansryttaren Wynja Eriksdotter Rubin.

RF-SISU Jämtland-Härjedalen

 • Idrottsföreningar i Jämtland Härjedalen firar 100 år
  $published De senaste åren har flertalet idrottsföreningar i Jämtland Härjedalen firat 100 år! I över 100 år har dessa föreningar engagerat, entusiasmerat, samlat och inspirerat människor ifrån alla olika samhällsklasser och fått dessa att jobba tillsammans mot gemensamt bestämda målsättningar och visioner. Det om något är ett bevis för att idrottsrörelsen som folkrörelse är långsiktig, pålitlig och hållbar.
 • Mot världens bästa barn- och ungdomsidrott?
  $published Svensk idrott har en vision om att vara världens bästa. Att främja en god utvecklingsmiljö (kanske till och med världens bästa) för barn och ungdomar, är något de flesta verksamma kan skriva under på. Ändå blir det ibland inte så, och ibland tråkigt nog ganska långt ifrån. Verksamma inom idrottsrörelsen i Sverige, tänker, tolkar och gör saker olika – självklart av flera olika skäl. Vad säger då den samlade idrottsrörelsen om vilka riktlinjer som föreningar och förbund bör tillämpa i deras verksamheter? Och hur bör beslut fattas som påverka barn och unga?
 • Fem sätt att utveckla din förening tillsammans med oss
  $published Har du någon gång funderat över hur din förening kan samverka med RF-SISU Jämtland-Härjedalen? Då ska du läsa detta! Här har vi samlat fem sätt att utveckla din förening tillsammans med oss.
 • Är du 60+ och vill vara med på ett hälsoäventyr?
  $published Vår idrottskonsulent Carina blev förra veckan intervjuad av P4 Jämtland och fick berätta mer om Senior Sport School som startar våren 2024 i Östersund. Lyssna här
 • Lystring folkbildande idrottsföreningar!
  $published 2023 börjar så småningom gå mot sitt slut. Det betyder att alla planeringsmöten, taktiksnack, matchanalyser, föreläsningar, teoripass, tävlingsarrangemang, organisationsprocesser, föreningsutvecklande insatser – ja i princip allt som skett i grupp utanför själva tränings- eller matchtillfället ska rapporteras till oss på RF-SISU. Många föreningar har fått ekonomisk stöttning kopplat till deras folkbildning. Vi välkomnar med öppna armar (och lite tilltugg) till flera öppna, drop-in träffar i distriktet för att hjälpa er med detta.
 • Beslut om totalt väskförbud på större evenemang
  $published Utifrån det rådande läget i samhället och att terrorhotnivån ligger på en fyra har Polismyndigheten fattat beslut om ett totalt väskförbud på större evenemang i Sverige.