Annons
Annons

Spännande kürkval för både para och dressyr - fredagen på EM i Riesenbeck

Under fredagen har Sverige totalt fem ekipage som gör upp om platser i sina respektive kürfinaler på EM i Riesenbeck, detta vill ni inte missa!

Under fredagen är det tre pararyttare och två dressyrryttare som kommer till start i EM i dressyr och paradressyr i Riesenbeck, Tyskland, 2023.

För Patrik Kittel och Therese Nilshagen handlar det om en ganska bekväm ritt i GP Specialen, där konkurrensen må vara lite väl tuff för att ha medaljerna inom räckhåll men en plats i söndagens kürfinal känns väldigt realistisk för de båda.

För att lyckas ta sig dit måste de placera sig som topp 15 och de var båda topp 10 efter lag-GP:n, med bra känsla och möjlighet att höja sig något snäpp till.

För pararyttarna så handlar det om grad IV, där vi har Paralympics-medaljören Louise Etzner Jakobsson till start och även där är chanserna goda. Det blev en fjärdeplats i onsdagens A-test och förhoppningarna är höga inför det stundande B-testet. De åtta bästa i varje grad går vidare till kürfinalerna under lördagsmorgonen.

I grad V har vi två svenska ryttare, Lena Malmström och Lotta Wallin. De placerade sig som fyra respektive sjua i A-testet och har siktet inställt på att ta sig till küren båda två.

Starttider fredag 8 sep:

11.03 Lena Malmström, grad V
11.30 Lotta Wallin, grad V
13.54 Louise Etzner Jakobsson, grad IV
14.50 Patrik Kittel, GP Special
15.40 Therese Nilshagen, GP Special

Tävlingen sänds i SVT Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Clipmyhorse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt på FEI:s Youtubekanal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Allt om tävlingen Länk till annan webbplats.

Stora Enso Stolt sponsor av svensk dressyr

Stolt sponsor av svensk dressyr

Publicerad:

Aktuellt