Aktuellt

Aktivitetskalender

Samarbetspartner

häst

Grönt kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart.

häst

Basutbildningen ger ridsportens ledare en gemensam och stadig grund att stå på och är ett sätt att inspirera fler att utvecklas som ledare.

häst

Vill du arbeta med människor och hästar? Ridledarutbildningen vänder sig till dig som vill leda rid- och teorilektioner på grundläggande nivå och lära dig mer om vad det innebär att arbeta som ridlärare.

häst

Hästens välfärd ska alltid sättas främst i allt vi gör inom vår sport. Kunskapen om god, säker och hållbar hästhållning ska genomsyra ridsporten.

häst

– Det är superviktigt att unga tidigt lär sig grunderna i hur man hanterar hästen på ett klokt och säkert sätt. Då minskar också riskerna för att man skadar sig själv eller att hästen blir skadad.

häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för att ridsporten ska vara fri från mobbning och övergrepp.

Samarbetspartner

Nyheter från distriktet

Nyheter SvRF

 • Kür-vinst för Patrik Kittel i Hagen
  23 sep 2023 21:43 Patrik Kittel har en fin helg i Hagen. På lördagen slog han till med vinst i Grand Prix Kür efter att på fredagen ha tagit två andraplatser i Grand Prix.
 • Emma Emanuelsson och Kajsa Björe vann ATG Riders League på Sundbyholm
  23 sep 2023 20:25 När säsongens tredje omgång av ATG Riders League avgjordes på Sundbyholm gick de blågula rosetterna till Emma Emanuelsson och systerdottern Kajsa Björe. Den populära hoppserien flyttar nu inomhus för ytterligare tre omgångar innan det är dags för den stora finalen.
 • Alicia Svensson första vinnaren på Arena Youth Tour
  21 sep 2023 10:45 Det första av höstens tre kval till ungdomstouren Arena Youth Tour är avgjort. Alicia Svensson tog hem segern hos Gävle Ryttarsällskap och leder kvaltabellen mot höstfinalen på Friends Arena.
 • Sprid snällhet på stallbacken!
  21 sep 2023 09:41 För att stärka en schysst gemenskap i stallet utmanar vi och Stiftelsen Friends alla ridsportföreningar i trygghetsutmaningen. Häng på och tävla samtidigt om biljetter till Sweden International Horse Show.
 • Nomineringar till unghäst-VM i fälttävlan: "Aldrig haft så många att välja på"
  21 sep 2023 07:00 Följande hästar är nominerade till Unghäst VM i Le Lion d’Angers, Frankrike, 18-22 oktober.
 • Dags för unghäst-VM i hoppning
  20 sep 2023 15:27 Runt 40 unga hästar har blågul flagg när unghäst-VM i hoppning avgörs i belgiska Lanaken denna vecka. De framtida stjärnorna, mellan 5 och 7 år gamla, består dels av SWB-registrerade hästar och dels av utlandsfödda hästar ridna av svenska ryttare.

RF -SISU Västergötland

 • Växande renoveringsbehov för idrottsanläggningar i Västra Götaland
  4 sep 2023 08:30 Både idrottsföreningar och kommuner upplever renoveringsbehovet av idrottsanläggningar som en stor utmaning inför framtiden. Behoven växer för varje dag som går. Men genom att renovera och bygga om på rätt sätt kan fler barn och ungdomar attraheras till att börja idrotta.
 • Bli en del av High Performance Göteborgs Elitprogram
  1 sep 2023 14:32 High Performance - Göteborgs elitprogram, drivs av RF-SISU Västra Götaland och är ett pilotprojekt med syfte att stötta elitidrottare från Göteborg som är i, eller är påväg mot, internationell nivå inom sin idrott.
 • Brist på träningstider hos var fjärde idrottsförening i Västra Götaland
  28 aug 2023 11:47 Var fjärde idrottsförening i Västra Götaland upplever ett stort behov av mer tid och nästan lika många tvingas säga nej till nya medlemmar på grund av detta. Problemen är som värst i stora städer.
 • Make a move sprider kunskap och testar nya sätt att utveckla ett rörelserikt samhälle
  24 aug 2023 10:32 Make a move är en långsiktig satsning för ökad rörelse och förbättrad hälsa i Västra Götaland. Tillsammans med andra aktörer från olika samhällssektorer sprider vi tillsammans kunskap och skapar konkreta insatser som bidrar till ett mera rörelserikt och hållbart samhälle. Vi testar nya grepp och tar fram goda exempel som visar att det är möjligt och kan sporra fler att följa med.
 • Idrottsrörelsens säkerhetsarbete
  18 aug 2023 13:48 Med anledning av det säkerhetsläge som Sverige befinner sig i beslutade Säkerhetspolisen 17 augusti att höja terrorhotnivån från nivå 3 till nivå 4. Efter en längre tids dialog med Polismyndigheten angående säkerhetsfrågor har Riksidrottsförbundet (RF) utvecklat riktlinjer och rekommendationer.
 • Utbildningsprojekt: Motverka sexuella övergrepp
  16 aug 2023 13:45 Men stöd från Jämställdhetsmyndigheten inleds i september ett tvåårigt utbildningsprojekt för att motverka sexuella övergrepp inom idrotten.