Grundkurs för Paraledare

kurslokal

FOTO: Weronica Jonsson

Få en grundläggande kunskap i att leda och möta ryttare och kuskar med funktionsnedsättning samt att väcka tankar och inspirera till att söka ytterligare kunskap.

Välkomna till Grundkurs för Paraledare

Syftet med kursen är att förmedla en grundläggande kunskap i att leda och möta ryttare och kuskar med funktionsnedsättning samt att väcka tankar och inspirera till att söka ytterligare kunskap.

Kursens mål: Målet med kursen är att ge deltagarna grundläggande kunskaper för att de ska kunna vara behjälpliga vid och/eller bedriva verksamhet i föreningen för ryttare eller kuskar med funktionsnedsättning. Deltagarna ska ha blivit stärkta i sin roll som ledare för verksamhet för ryttare och kuskar med funktionsnedsättning. De ska få uppslag på hur de kan skapa förutsättningar för att personer med funktionsnedsättning ska kunna inkluderas i föreningarnas verksamhet och därmed kunna dela den glädje och gemenskap som finns i ridsporten.

Tid: 2 juni och 3 juni 2023, 2/6 kl.15-20, 3/6 kl.9.30-ca.18.

Plats: Vara Hästsportklubb

Målgrupp: Medlemmar inom Svenska Ridsportförbundets ridskolor och föreningar som har eller vill starta upp verksamhet för ryttare och kuskar med funktionsnedsättning.

Förkunskapskrav: Alla deltagare ska ha god grundläggande hästkunskap samt intresse av paraverksamhet. Alla deltagare ska även ha gått webbkursen Grundkurs för paraledare innan den 2/6. Anmäld deltagare går själv in och köper tillgång till webbdelen på SISU Förlag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (kostnad 150kr) . Webbdelen uppskattas ta cirka fyra timmar att genomföra.

Grundkursen för Paraledare innehåller:

  • Svenska Ridsportförbundet
  • Bemötande
  • Att hantera och välja rätt häst
  • Utrustning till häst och ryttare
  • Sport och tävling
  • En trygg fritid
  • Olika funktionsnedsättningar
  • Tillgängliga anläggningar

Anmälningslänk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Anmäl senast den 21/5, avgiften faktureras, anmälan är bindande.

Pris: 1 000 kr, kursen är subventionerad.

Föreningen kan söka projektstöd från SvRf, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. max 500kr/deltagare eller max 6 000 kr/kurs. Stödet söks innan kursstart.

Publicerad: