Föreningskonferens - Rekrytera och behålla ledare

Välkommen på höstens föreningskonferens, en uppföljare på succéhelgen 2022! Föreningskonferensen är ett samarbete mellan Värmlands Ridsportförbund och Örebro Läns Ridsportförbund samt RF SISU Värmland och RF SISU Örebro Län.

Under konferensen kommer fokus ligga på att rekrytera och behålla ledare på alla nivåer och vi välkomnar därför alla som är engagerade i föreningen. Det kan vara styrelseledamöter, utbildningsansvariga, tävlingsansvariga, funktionärer, ungdomsledare, personal eller för de som är blivande ledare.

Regeringens nya satsning på fritidskortet kommer att ge barn och unga en ökad tillgång till aktiv och meningsfull fritid. Om fritidskortet slår väl ut kommer detta leda till fler aktiva på våra föreningar. Vi behöver därför arbeta med att rekrytera och behålla våra ledare i ridsporten.

I dagsläget är det många föreningar som kämpar med det ideella engagemanget och att hitta och behålla ledare och vi hoppas att vi under dessa två dagar kan hjälpa såväl er som varandra att hitta vägar framåt.

Vi startar upp med en härlig lunch innan vi börjar konferensen med gruppdiskussioner, workshops och föreläsningar. På kvällen tar vi med oss diskussionerna ut till poolerna och njuter av SPA innan det är dags för kvällens middag. Dag två börjar vi med frukost och fortsätter konferensen som avslutas med lunch.

Kostnaden för konferensen är 2.800kr/person inkl kost, logi och SPA.

Subvention för deltagare

Varje förening får en subventionering om minst 2.500kr per förening.
Det kommer dessutom att finnas medel att söka från RF-SISU, mer information om det kommer efter semestern.

Anmälan

Anmälan är bindande. Avanmälan efter sista anmälningsdag som är den 18 sep faktureras. Se också vår regler för anmälan och avanmälan.

Föreningar Värmlands Ridsportförbund anmäler HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Föreningar Örebro Läns Ridsportförbund anmäler HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I anmälan fyller du vilken workshop du vill gå lördag respektive söndag

Valbara pass lördag

  • Rekrytera och behålla ledare (Samma pass dag 1 och 2)
  • Föreningskunskap
  • Ledarrollen

Valbara pass söndag

  • Rekrytera och behålla (Samma pass dag 1 och 2)
  • Arbetsgivaransvar 2
  • Inkludering, tillgänglighet och socioekonomisk segregation 2

Frågor

Kontakta kansliet varmland@ridsport.se

Publicerad: