Ryttarutveckling nivå 1

Ryttarutveckling 1 är det första steget i Ridsportens utvecklingsmodell och vänder sig till dig som är i början på din ridsportkarriär och är mellan 11-15 år. Programmet består av ett webbaserat utbildningsmaterial och en kurs i din med både avsuttna och uppsuttna träffar.

Det har varit ett stort intresse för Ryttarutveckling och nu är den fullsatt för i år och vi har stängt anmälan.

På nivå 1 ligger fokus på att lära mer om områden som bidrar till att ge dig och hästen de bästa förutsättningarna att må bra, ha roligt och skapa möjlighet att utvecklas inom ridsporten hela livet. Det handlar både om hästkunskap och kunskap kring hur du som aktiv inom ridsporten kan utveckla din sits och träna avsuttna träffar.

Du köper ditt digitala material själv i god tid innan kursstart via den här länken https://www.sisuforlag.se/produkt/ryttarutveckling-1/.  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Materialet kostar 180kr och du kommer få information om vilka kapitel du ska läsa inför varje träff.

Mer om Ryttarutveckling och de olika stegen kan du läsa här.

Kriterier för antagning

Vid antagning gäller först till kvarn, max 20 personer. Kriterierna är att du ska vara mellan 11-15år och ha egen ponny/häst. Du behöver inte ha börjat tävla men du kan också ha tävlat upp tom LA för att bli antagen. Du är välkommen oavsett vilken gren du tränar mest. Kontrollera innan anmälan att du kan delta vid alla tillfällen.

Datum, tider och tema för träffarna

Träff 1. Lördagen den 18 februari kl.10.00-16.00 på Idrottens Hus i Karlstad
Ridsportens värdegrund - vad betyder den och vad har vi att rätta oss efter som tävlingsryttare. Grunder i ridningen och säkerhet vid ridning. Ledare: Rosie Johansson

Träff 2. Måndagen den 6 mars kl.17.30-19.30 på Lillerudsgymnasiet i idrottshallen
Träning för ryttare med Elin Arnesen. Hon visar vad vi behöver träna extra som ryttare och hur man värmer upp inför ridpasset.

Träff 3. Torsdagen den 16 mars kl.17.30-19.30 på Lillerudsgymnasiet i ridhuset
Clinic med Leena Lundin om ryttarens sits och grundridning

Träff 4. Måndagen den 27 mars kl.17.30-19.30 på Idrottens Hus i Karlstad
Kost med Marina Sjöberg. Marina är dietist och vi kommer laga några enklare mellanmål tillsammans som är bra inför en kväll i stallet. Marina kommer också ge tips på vad du kan behöva äta som idrottare.

Träff 5. Fredagen den 14 april kl.9.00-13.00 på Sörmons Ridklubb
Uppsutten träning med Leena Lundin. en fortsättning på clinicen där du får träna extra på din sits och grunhjälper och känna hur det påverkar din häst/ponny.

Träff 6. Torsdagen den 20 april kl.17.30-19.30 på Idrottens Hus i Karlstad
Hästkunskap med Rosie Johansson. Fokus på hästvälfärd, hur gör vi för att våra hästar ska må bra och få vara fria från skador.

Kostnad

Kursen kostar 500kr och är subventionerad av Värmlands Ridsportförbund. I anmälningsavgiften ingår alla kurstillfällen inklusive clinic och uppsutten träning. Fika ingår vid varje kurstillfälle samt lunch vid det första. T-shirt med texten Ryttarutveckling kommer delas ut under kursen. Det digitala materialet tillkommer med 180kr som deltagaren bekostar själv. Kursen faktureras och målsman ska stå som fakturamottagare.

Anmälan

Anmälan görs via den här länken: länken är stängd för amälan
Anmälan är bindande och avanmälan efter sista anmälningsdag som är den 5 februari faktureras. I anmälan anger du ev. specialkost och skriver lite om dig själv och din häst/ponny.

Frågor

Hör av dig till kansliet och Rosie Johansson varmland@ridsport.se alt 010-476 47 72

Publicerad: