Ridledarkursen 2023

Ryttare som leder sin häst i stallgången. Foto: Carin Wrange

FOTO: Carin Wrange

Välkommen på ridledarkurs 2023!

Målgrupp:

Kursen vänder sig till dig som vill gå en ledarutbildning med inriktning på att kunna leda lektioner på basnivå i hästkunskap, ridning och ridlära. Du bör också ha uppnått personlig färdighet i ridning och teoretiska kunskaper i ridning och hästkunskap som motsvarar godkänt prov för Bronsmärke, dvs. LB dressyr och 0.90/Lätt D-hoppning

Syfte:

Ridledarkursen ska ge dig en insikt i ridläraryrket och du får en chans att testa på vad det innebär att jobba som ridlärare.

Kraven för att få gå Ridledarutbildningen är att du under året fyller 18 år och har gått Basutbildningen. (Har du även gått ULK steg I-III så är det meriterande.) Du skall också ha ridit upp godkänt ridprov där hoppning ingår. Till sist, du skall vara medlem i en förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet och du skall ha föreningens rekommendation.

Kursdatum 2023:

Del 1: 2-6 april
Del 2: 9-22 juni

Ridprov

För att få gå ridledarkursen krävs godkänt ridprov. Ridprovet sker den 5 februari.
Se separat inbjudan

Inbjudan ridledarkursen 2023 (PDF) Pdf, 218.1 kB.

Anmälan till ridledarkursen görs genom Ansökningsformuläret som finns i inbjudan, Ansökningsformuläret ska bifogas i anmälan till ridprovet.

Inbjudan ridprov 4 februari (PDF) Pdf, 235.6 kB.

Anmälan till ridprovet görs HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., observera att ansökningsblanketten till ridledarkursen ska bifogas i samband med anmälan till ridprovet.


Publicerad: