Nyhetsbrev mars

Vinter i hagen 

FOTO: Johanna Blom

Vi är inne i mars och solen värmer och dagarna blir längre även om snö och minusgrader gör sig påminda om att vintern inte riktigt har lämnat oss än.
Vi vill hälsa en ny medlemsförening välkomna till oss i Uppland, föreningen heter Erikdals Sportryttarklubb och har sitt säte i Enköpings kommun.

Vi har även sagt hej då till vår fritidsledare Christina Rydlander och sagt hej till Josefin Höstby. Josefin kommer att ha stallfritids på Bälinge Ryttarförening under våren.

Årsmöten

Nästan alla av er har haft era årsmöten, kom ihåg att uppdatera era styrelseuppgifter i Idrottonline, om ni inte använder idrottonline så mejla gärna över kontaktuppgifterna till ordförande och kassör så att vi kan uppdatera våra kontaktlistor.

Stadgeändring

Har ni uppdaterat era stadgar så ska ni skicka de nya stadgarna till SvRF på stadgar@ridsport.se tillsammans med ert årsmötesprotokoll.

Distriktets årsmöte

Distriktets årsmöte hålls den 23 mars kl. 18:00 på Scandic Nord i Uppsala. Alla handlingar publiceras på hemsidan senast 14 dagar före årsmötet.

Under årsmötet kommer man även få ta del av en föreläsning med Susanne Lundsjö-Kvarts (doktor i pedagogik kopplat till ridundervisning) i Ridpedagogik, prisutdelning för våra championatsvinnare och årets eldsjälspris.

Anmälan till årsmötet gör ni HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. senast den 20 mars.
Är du ombud för din förening komihåg att ta med den påskrivna fullmakten till mötet.

DUS årsmöte

Distriktets ungdomssektion håller sitt årsmöte den 19 mars kl. 19:00 digitalt på Teams, anmälan till årsmötet gör ni HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Ordförandenätverk

Ordförandena i distriktet har egna nätverksträffar, är du ny som ordförande men inte fått någon inbjudan till träffarna så skicka ett mejl till uppland@ridsport.se

REQS – Ridsportens system för besöksprotokoll, SBA, SAM och incidentrapportering.

Incidentrapportering

Svenska ridsportförbundet har skapat en modul i REQS för incidentrapportering för olyckor och tillbud kopplade till ridsporten. Ni kan läsa mer om det nya verktyget HÄR Länk till annan webbplats.

Systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) och Systematiskt brandskyddsarbete (BAM)

Svenska ridsportförbundet erbjuder ett antal träffar för genomgång av modulerna. Datumen hittar ni här nedan och det krävs ingen föranmälan.

Genomgång av incidentrapportering SAM SBA 230313 kl 12-13 Länk till annan webbplats.

Genomgång av incidentrapportering SAM SBA 230317 kl 12-13 Länk till annan webbplats.

Genomgång av incidentrapportering SAM SBA 230220 kl 18-19 Länk till annan webbplats.

Genomgång av incidentrapportering SAM SBA 230322 kl 18-19 Länk till annan webbplats.

Genomgång av incidentrapportering SAM SBA 230327 kl 18-19 Länk till annan webbplats.

Genomgång av incidentrapportering SAM SBA 230331 kl 8-9 Länk till annan webbplats.

Skimmel som tittar upp bakom en annan häst

Utbildning

WE träff Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. den 11 mars på UPK för alla WE intresserade. Sista anmälnings dag är den 7 mars.

Tävlingsledarutbildning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. den 26 mars, i Uppsala. Klicka här för mer info och anmälan. Sista anmälningsdag är den 14 mars.

Grundkurs för föreningsledare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. den 15 april – Arrangeras av RF-Sisu Uppland. Sista anmälningsdag är den 22 mars.

Effektivt styrelsearbete Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. den 16 april i Uppsala.
Sista anmälningsdag är den 27 mars.

Grundkurs för Paraledare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. den 20+29 april i Uppsala. Sista anmälningsdag är den 4 april.

Basutbildning för ridsportens ledare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., den 13 maj i Uppsala. Sista anmälningsdag är den 30 april.

Publicerad: