Mathilda vinner Prins Carl Philips Pris för andra året i rad

Prins Carl Philips Pris 2022 avgjordes i Friends arena den 27 november under Sweden International Horse Show

Mathilda Hansson med Unsphinx D'hurl 'Vent som tävlar för Flyinge Ryttarförening försvarade positionen från förra året och tar segern för andra året i rad. Varmt grattis!

Stockholms Läns Ridsportförbunds ordförande Helena Örtholm var på plats under prisutdelningen för att gratulera pristagarna och överräcka Prins Carl Philips Pris vandringspris, en vacker silverpokal, till segraren.

Tusentals ponnyekipage ville åt de åtta finalplatserna i Prins Carl Philips Pris -- jättecupen för C och D-ponnyer som startade redan 1987 och genom åren utgjort en språngbräda för många av våra svenska ryttarstjärnor. Till den stora finalen under Sweden International Horse Show som går i Msv B tar sig de fyra bästa ekipagen i respektive kategori. Förra årets vinnare Mathilda Hansson från Flyinge Ryttarförening satte nollan och fick till en snabb ritt med en tid som räckte hela vägen till vinst. Det är första gången sedan 2015 som någon vinner tävlingen två år i följd.

- Det är en fantastisk känsla att rida inför så mycket publik. Att få göra det med min favoritponny är ännu bättre, säger den 13-åriga vinnaren.

Mathilda har hängt ihop med C-ponnyn Unsphinx D'hurl 'Vent, som till vardags kallas ”Milton” i flera år. Att de båda vet vad den andra gör bra är nyckeln till segern, säger hon.
- Vi litar väldigt mycket på varandra, förklarar hon segern.

Mathilda och Milton har haft ett ”fantastiskt år” med många segrar. Nu är det snart dags för lillebror att ta över Milton medan Mathilda satsar vidare med D-ponny och i Children-klasser. Siktet nästa år är inställt på att tävla mer internationellt men även Arena Youth Tour, där höstfinalen går på Friends Arena, lockar.
-Det vore roligt, säger hon.

Några timmar efter Prins Carl Philips Pris är det dags för helgens största hoppklass. Där tävlar bland annat Malin Baryard Johnsson som 1987 vann den allra första upplagan av Prins Carl Philips Pris.

Resultat vid söndagens final:
1 - Mathilda Hansson, Unsphinx D'hurl 'Vent - Flyinge Ryttarförening

2 - Ophelia Jenderholt, Pat's Choice - Rastaborgs Ridklubb
3 - Selma Gustafsson Thelin, Niva - Jump Club Ridsportförening
4 - Rachel Törnblom, Helga TH.O. - Jump Club Ridsportförening
5 - Tuva-li Örnberg, Giovanna - Trolleholms Ryttarförening
6 - Isold Klich, Young Dylan - Lillhagens Ridklubb
7 - Disa Hammarstedt, Deriveur d'Emia - Strömsholms Ryttarförening
8 - Ella Löfqvist, Kadans van Orchid's - Örebro Ryttarteam Föreningen

Publicerad: