Grattis Hufvudsta Ridklubb till segern i Ponnycupen i hoppning

Foto. Margaretha Schmidt

Den spännande och ytterst jämna finalen i Ponnycupen i hoppning arrangerades hos Täby Ryttarsällskap den 27 maj och gruppvinnarna från säsongens tre grupper var på plats. Finalen reds mellan lagen från Farsta Ryttarvänner, Nynäshamns Ridklubb och Hufvudsta Ridklubb.

Ponnyscupen i dressyr rids mellan föreningar i distriktet som driver ridskola. Lagen gästar varandras anläggningar och tävlar på varandras ponnyer vid både hemmamatcher och bortamatcher. Hoppningen rids vid hinderhöjden 70-80 cm och varje lag har vid omgångsmatcher sex deltagare vid respektive match, under finalen behövde antalet ryttare minskas till fyra. Lagdeltagarna behöver inte vara desamma från match till match, varför hela laget kan bestå av fler ryttare.

Säsongen 2022-2023 var ponnycupens alla 14 deltagande föreningar indelade i tregrupper. Gruppvinnarna från respektive grupp red i finalen.

Resultat i finalen:

  • Guld - Hufvudsta Ridklubb
  • Silver - Nynäshamns Ridklubb
  • Brons - Farsta Ryttarvänner

Syftet med att tävla i Stockholms- och Ponnycupen är att ge ryttare möjlighet till en bra start på sin tävlingskarriär. Cupen är till för de något mindre rutinerade tävlingsryttarna, eller de som tävlar för första gången. Ytterligare ett mål är att knyta band mellan elever och medlemmar på de olika ridskolorna i Stockholms län.

Glada medaljörer från de tre finallagen har gemensam fika efter ritterna. Foto: Margaretha Schmidt

Publicerad: