Käpphästarna hoppar in på Sergels Torg den 10 juni

Lördagen den 10 juni intar käpphästarna huvudstan när Käpphästhoppet Sergels Torg värmer upp Stockholm Horse Week. Tre timmar av gratis lek, pyssel och banhoppning på stans mest centrala stallbacke.

- Det är ett kul sätt att ta ridsporten till stan och käpphästar sätter fart på både kroppen och fantasin, säger Catrine Andersson som arbetar med trygghets- och ungdomsfrågor på Svenska Ridsportförbundet, som är en av arrangörerna.

Premiären för Käpphästhoppet förra året blev succé när Sergels Torg förvandlades till en kul stallbacke och arena för massor av hoppsugna barn.

Arrangörer är Svenska Ridsportförbundet och Stockholms Läns Ridsportförbund i samarbete med Stockholm Horse Week och Stockholms stad.

10 juni rullar Käpphästhoppet åter ut mattan på ”Plattan” och bjuder på käpphästfrossa mellan klockan 12.00-15.00.

Ta med din käppis och testa Stockholms mest centrala hoppbana den 10 juni.

Foto: Susanne Walström

Alla barn och unga är välkomna att hoppa bana och deltar samtidigt i en utlottning av familjebiljetter till Longines Global Champions Tour på Stockholms Stadion 16-18 juni samt en specialdesignad käpphäst signerad @rifaskapphastar. För att säkra sin plats på hoppbanan finns möjlighet att föranmäla här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Käpphästar finns också att låna.

Ta med din käppis, låna av oss eller sy en ny i Kulturhuset Stadsteaterns konstverkstad som laddar med material den 10 juni 12-15

Foto: Susanne Walström

I Kulturhuset Stadsteaterns konstverkstad granne med Käpphästhoppet blir det käpphästpyssel där återvunna sockor, knappar, garn och tyger förvandlas till fina hästar.

Käpphästhoppet Sergels Torg är en del i Stockholms stads arbete att göra Sergels Torg till en snällare plats och koppla ihop inspirerande aktiviteter för barn och unga med större evenemang, som Stockholm Horse Week.

Sara Johansson är tävlingsledare för Stockholm Horse Week och Longines Global Champions Tour – en av världens mest prestigefyllda hopptävlingar som äger rum på Stockholms Stadion 16-18 juni.
Men käpphästarna blir först ut.
– Det är kul att få visa upp ridsportens alla sidor, hela vägen från käpphästar till OS- guldmedaljörer, säger hon.

Publicerad: