Grattis Botkyrka Ridsällskap till segern i Ponnycupen dressyr

Foto: Sanna Malm - Roo Gård Ryttarklubb

Den jämna finalen arrangerades hos Roo Gård Ryttarklubb den 14 maj och gruppvinnarna från säsongens tre grupper var på plats. Finalen reds mellan lagen från Hufvudsta Ridklubb, Botkyrka Ridsällskap och Ågesta Ridklubb.

Ponnyscupen i dressyr rids mellan föreningar i distriktet som driver ridskola. Lagen gästar varandras anläggningar och tävlar på varandras ponnyer vid både hemmamatcher och bortamatcher. Dressyren rids i program LC:2 2015 och varje lag har fyra deltagare vid respektive match. Lagdeltagarna behöver inte vara desamma från match till match, varför hela laget kan bestå av fler ryttare.

Säsongen 2022-2023 var ponnycupens alla 14 deltagande föreningar indelade i tregrupper. Gruppvinnarna från respektive grupp red i finalen.

Resultat i finalen:

  • Guld - Botkyrka Ridsällskap
  • Silver - Ågesta Ridklubb
  • Brons - Hufvudsta Ridklubb

Syftet med att tävla i Stockholms- och Ponnycupen är att ge ryttare möjlighet till en bra start på sin tävlingskarriär. Cupen är till för de något mindre rutinerade tävlingsryttarna, eller de som tävlar för första gången. Ytterligare ett mål är att knyta band mellan elever och medlemmar på de olika ridskolorna i Stockholms län.

Efter finalritterna har lagen en mysig gemensam fikastund med medaljutdelning. Roo Gård Ryttarklubb hade fixat fina tårtor dagen till ära.

Fina tårtor med finallagens namn

Publicerad: