Utbildning: Schysstare på nätet

Smålands Ridsportförbund bjuder in till två föreläsningar om sociala medier och kulturen på nätet. Föreläsningarna riktar sig både till ledare och vuxna samt ungdomar.

Målgrupp: Vuxna och ledare samt barn och ungdomar inom ridsporten.
Var: Digitalt via Zoom, länk kommer i kallelsen.

Kursledare: Hanna och Amalia, två tjejer från Västerbotten som under de senaste fem åren föreläst för idrottsföreningar, skolklasser och vuxna om ämnet sociala medier. Läs mer om deras arbete här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Innehåll: I en värld där digitaliseringen ständigt utvecklas, där nya appar, trender och problem uppkommer krävs det att alla följer med i utvecklingen. Vilka appar använder barn och unga idag? Vilka trender florerar på nätet? Hur beter sig ungdomar på sociala medier och hur påverkar det deras mående? Vi lyfter också influencers och deras påverkan. Språket och kommentars-kulturen på de olika apparna samt generella tips på hur man kan tänka kring sitt användande av sociala medier.

Föreläsningarna kommer att mixa diskussioner och övningar för att få deltagarna att reflektera över sitt eget och andras användande av sociala medier. Syftet att deltagarna ska kunna fortsätta prata om ämnet och jobba vidare med ämnet i sin egen förening.

Avgift: 100:-/pp, avgiften faktureras till angiven mail i anmälan.
Anmälan: Läs mer och anmäl till respektive föreläsning via länkarna ovan.

För ytterligare information kontakta Helena Hansen, helena.hansen@ridsport.se, 070-354 54 92

Publicerad: