Ljungby är årets ungdomssektion

FOTO: Ljungby Ridklubb

Distriktets Ungdomssektion, DUS har nu utsett årets ungdomssektion i Småland 2022. Årets ungdomssektion kommer från Ljungby Ridklubb.

Motivering lyder:

"Ungdomssektionen i Ljungby Ridklubb är en sektion bestående av ett härligt gäng som visar ett fantastiskt driv och engagemang för föreningen och deras medlemmar.

De är aktiva och ambitiösa och erbjuder ofta aktiviteter för klubbens yngre medlemmar. Sektionen har en god sammanhållning och de hänger gärna på klubben och hjälper till där det behövs. De för en god dialog med styrelsen och finns alltid representerade på styrelsemötena.

De deltar och hjälper till vid flertalet av föreningens aktiviteter, såsom läger och tävlingar, där deras arbete är oerhört uppskattat. De visar ett stort ansvarstagande och ett gott säkerhetstänk. De anordnar flertalet aktiviteter under året för föreningens barn och ungdomar.

De deltar vid läger och andra aktiviteter som exempelvis ldrottsskolan som anordnas av kommunen. Varje år är de ansvariga för den traditionella julshowen och anordnar också den oerhört populära Halloweenfesten med övernattning som mestadels är fullbokad.

De är öppna och nyfikna för att söka ny kunskap och nya aktiviteter och även samarbeten med ungdomssektioner från andra föreningar. De är alltid positiva och ansvarstagande och ser till att alla får vara med.

Deras planer framåt är att fortsätta iordningställa och inreda sitt US-rum för att kunna ha aktiviteter där. De har också som mål att få fler barn till våra aktiviteter med mer marknadsföring på fler ställen. Ett framtida projekt är att bygga en trähäst för att öva upp och avsittningar på samt olika balansövningar. De har som önskemål att, i samarbete med US från andra närliggande föreningar, arrangera en tävling sektionerna emellan." 

Stort grattis och fortsatt lycka till med er verksamhet!

  • Vinnarna kommer att hedras i samband med DUS-galan 2023 och får även fina priser och diplom från Svenska Ridsportförbundet. 

FOTO: Ljungby Ridklubb

Publicerad: