Jessica är årets eldsjäl

Jessica Ekholm har utsetts till Årets småländska eldsjäl. Hon nominerades av sin förening Lammhults Ridklubb och utsågs sedan av juryn till Årets småländska eldsjäl.

Nomineringen lyder:
Jessica Ekholm har varit aktiv i föreningen sedan flera år tillbaka, när hennes dotter började rida i nybörjargrupp. På årsmötet 2021 klev Jessica upp som ordförande efter ett par år som ledamot i styrelsen. 

Jessica brinner för föreningslivet, och har en tydlig röd tråd i allt: Tillsammans! Detta är hennes motto genom allt hon gör, och alla beslut hon är med och fattar i styrelsen. Jessica lever och förmedlar vår värdegrund till alla hon träffar på ridklubben och är en förebild i alla roller hon har i föreningen. 

Jessica är inte bara engagerad i styrelsearbetet. Hon ordnar även pay and jump och pay and ride, kör fyrhjuling, kontaktar sponsorer, hjälper till med stalltjänst på helgerna, rycker in och har hästkunskapslektioner och mycket mer. 

De organisatoriska förändringar Jessica har gjort sedan hon blev ordförande, har skapat en tydligare VI-känsla där alla känner sig delaktiga i arbetet. Tävlingssektion, ungdomssektion och stora styrelsen har fått till en bättre kommunikation och ett bättre samarbete. 

Jessica är även personalansvarig och är mycket uppskattad med hennes empatiska människosyn kombinerat med en tydlighet vilket är otroligt betryggande för föreningens personal.

En Jessica Ekholm är precis vad ridsportsverige behöver och vi är otroligt stolta över att ha en sådan person hos just oss. 

Stort grattis till utmärkelsen Jessica!

Publicerad:

Årets småländska eldsjäl
Genom priset Årets småländska eldsjäl vill Smålands Ridsportförbund hylla föreningslivets nyckelpersoner. De som fixar och donar, inspirerar, utvecklar, jobbar och sliter och ser till att allt fungerar. Alla dessa fantastiska klippor som finns ute i föreningarna, utan dem vore ridsporten inte den samma.