Nya hemsidor för föreningar

Förbund, distrikt och föreningar som använder hemsidan i IdrottOnline måste hitta en ny lösning före årsskiftet 2022/2023.

Utvärdera era behov

Vad som passar din förening bäst beror på vilken verksamhet föreningen har och hur hemsidan skall användas. Vi är medvetna om att inte alla föreningar kan ta kostnaden och utöver nedanstående erbjudande finns det flera enkla, billiga och även kostnadsfria verktyg för att bygga hemsidor.

Consid

Företaget Consid bygger Svenska Ridsportförbundets och distriktens nya webbsidor i CMS-verktyget Sitevision.

Svenska Ridsportförbundet i samarbete med övriga specialförbund har förhandlat fram ett avtal med Consid och Sitevision och tagit fram ett mycket fördelaktigt erbjudande på webblösning till våra medlemsföreningar. Erbjudandet omfattar ett färdigt baspaket med de vanligaste mallarna och funktionerna för en enkel, bra och mobilanpassad hemsida, i ett kraftfullt men samtidigt enkelt redaktörsverktyg och i ett webbhotell med hög säkerhet.

Lösningen erbjuds föreningar anslutna till Svenska Ridsportförbundet, till en kostnad för föreningen baserad på medlemsantal.

Exempel: För en förening med under 500 medlemmar är totalkostnaden för uppstart av er nya webbplats 6 500 kr, därefter är kostnaden 200 kr/månad för licens och drift + valfri supporttjänst 360 kr/månad (alla priser är inklusive moms).

Andra lösningar

Det finns också externa system som erbjuder kombinationer av hemsida, medlemsadministration, ekonomihantering och verksamhetsstöd. Några av dem erbjuder en basversion som är kostnadsfri, enligt respektive hemsida. För föreningar som använder ett sådant system för medlemshantering erbjuder RF integrationsmöjligheter till IdrottOnline.

Tips och inspiration

Emma från Stensäters Ridklubb bloggar om klubbens hemsidesflytt hos RF-SISU Skåne. Bloggen är avsedd för föreningar i alla idrotter och kan ge en vägledning i hur andra tänker.

Frågor

Har ni frågor eller funderingar gällande er hemsida kan ni kontakta er RF-SISU konsulent  Länk till annan webbplats.eller Smålands Ridsportförbunds konsulent Anna Zetterlund, anna.zetterlund@ridsport.se.

Publicerad: