Vi fortsätter arbetet med Trygg Ridsport i Östergötland!

Vi bjuder in till två träffar för er i föreningarna, en grundutbildning i Trygg Ridsport samt en träff för er som inte är klara med policy- och handlingsplan.

Onsdag den 4/10 kl. 18.30-21.00 genomför vi ytterligare en digital grundutbildning i Trygg Ridsport, utbildningen vänder sig till alla föreningar men i första hand för er som ej deltagit innan.

Anmälan senast 29/9 via denna länk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Måndag den 16/10 kl. 18.30-ca 20.45 genomför vi en digital arbetsträff för er som deltagit på grundutbildningen men inte är klara med policy- och handlingsplan.

Anmälan senast 12/10 via denna länk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
18.30-19.30 Kort info om Trygg Ridsport samt genomgång av mallar för policy och handlingsplan.19.30-20.45 finns vi kvar för en frivillig frågestund för de som vill

Ju mer mobbing – desto mer psykiska besvär och den psykiska ohälsan ökar i Sverige.
Vad kan vi i ridsporten göra?
Det förebyggande arbetet är avgörande, det säger Friends i sin rapp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.ort 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Därför är vårt arbete med “Trygg Ridsport i Östergötland så viktigt!

Mobbing, trakasserier och övergrepp händer inom ridsporten och kan förekomma inom alla föreningar det är vanligare än vad vi vill tro, målet är att ALLA föreningar ska vara med oavsett vilken typ av förening man är.

Hur säkerhetsställer vi att ridsporten är trygg för våra medlemmar?
Det är lika viktigt för alla föreningar oavsett om det är en liten eller stor förening – En förening med ridskola, tävlings-, tränings- och/eller breddverksamhet – En förening med eller utan anläggning.
Hur jobbar föreningen med systematiskt Trygghetsarbete?
Finns det en plan för att främja och förebygga men också att vara förberedda på när något händer?

Stina Nerman projektledare för ”Trygg Ridsport i Östergötland” kommer guida er under träffarna i arbetet med hur just er förening kan vara en trygg och välkomnande miljö för barn, unga och vuxna.

Målgrupp: styrelsen, ledare, ridlärare och tränare. Var gärna med flera personer från varje förening. Målet är att alla föreningar i Östergötland ska ha deltagit i arbetet med Trygg Ridsport. Grundutbildningen utgår från samma material som tidigare träffar, men ni är självklart välkomna även om ni deltagit innan.

Publicerad: