Uppskattad Clinic om hållbar häst med många deltagare den 14/1!

En inspirationsclinic med fokus på hållbarhet, träning av den yngre respektive äldre hästen, jämförelse hopp- och dressyrhästar i samrabete med Agria.

De som höll i clinicen var:

Fredrik Spetz, landslagsryttare och tränare i hoppning
Fredrik är en välkänd profil i Östergötland. Han bor i Norsholm där han driver Stall Spetz AB med fokus på träning och tävling. Fredrik är uppvuxen i en hästfamilj med pappa Johan, hoppryttare, tränare och mamma Anne som drivit familjens ridskola. Det var på familjens ridskola som Fredriks intresse för hästar och ridning började. han tillbringade även flera år utomlands bla hos Marcus Ehning innan han bestämde sig för att flytta hem till Norsholm och starta sin verksamhet.

Anette Graf, veterinär
Anette tog sin veterinärexamen vid Royal Veterinary College i London 1995, specialistkompetens i hästens sjukdomar 2003.
Efter veterinärexamen började hon arbeta som hästveterinär på en klinik i Essex, strax utanför London. 1999 flyttade hon hem till Sverige och började jobba på hästavdelningen vid Hallands Djursjukhus i Slöinge.
I det kliniska arbetet har hon främst jobbat med hältutredningar och har spetskompetens inom ultraljudsdiagnostik, men även jobbat som klinikchef.
För snart 2 år sedan bytte Anette inriktning och jobbar idag som rådgivande veterinär på Agria Häst och för 1 år sedan blev hon invald in FEEVAs styrelse där hon också är ordförande i arbetsgruppen för hästvälfärd.
Hästar är hennes stora passion så hemma på gården finns 5 hästar. Anette definierar sig som hobbyryttare/uppfödare med tävlingsambitioner på msv-nivå i dressyr.

Kristian von Krusenstierna, Grand Prix ryttare, A-tränare, utsedd till Årets dressyrtränare 2018
Kristian driver Ågesta Ridskola, en av landets största ridskolor. Han är också medgrundare av DressagePower. 
Till vardags blandar han sitt tävlande och tränande av sina dressyrhästar med att jobba med familjens ridskola. Han har huvudansvaret för skolans 64 hästar. En kväll i veckan undervisar han på ridskolan. I tävlingsstallet finns det 12 hästar. Några är personalhästar resten hästar som är i åldrarna 4 år och uppåt. Målet med verksamheten är att hitta talangfulla hästar och utbilda dom med sikte på internationell Grand Prix.

Publicerad: