SIHS Käpphästcup kommer till Linköping 30/10

SIHS Käpphästcup

SIHS Käpphäst genomförs 2022 på fem orter under hösten där Linköping är en av orterna med slutomgång inne på Friends Arena under Sweden International Horse Show den 26-27 november.

Förra årets satsning på SIHS Käpphäst blev uppskattad av både tävlande och publik. Då genomfördes tävlingar i närliggande Westfield Mall of Scandinavia. I år galopperar käpphästarna ut i landet med kul tävlingar på fem orter:

  • Malmö (Emporia) - 22 oktober
  • Göteborg/Partille (Allum) - 23 oktober
  • Linköping (i-HUSET) - 30 oktober
  • Sundsvall (Birsta City) - 19 november*
  • Stockholm/Solna (Westfield Mall of Scandinavia) - 20 november*
  • Final Friends Arena - 26-27 november

* Anmälan till Sundsvall och Stockholm/Solna öppnar den 14 oktober

Propositioner

Malmö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (pdf)

Göteborg/Partille Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

(pdf)

Linköping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

(pdf)

Tävlingarna är kostnadsfria och öppna för alla barn mellan 8 – 14 år. För de som inte har egen, finns käpphästar att låna. Tävlingen genomförs på två höjder: 50 cm och 70 cm. För de yngre barnen kommer det också finnas möjlighet att prova på käpphästhoppning. De fyra bästa i varje klass på respektive ort kvalar till finalen som genomförs på Mässarenan på Sweden International Horse Show. Finalen avgörs i två omgångar, lördag 26 november och söndag 27 november. Konferencier för finalerna är Gry Forsell.

Finalister från de fyra kvalen utanför Stockholm bjuds på resa med SJ och natt på hotell i Stockholm för två personer. Alla finalister får biljett till Sweden International Horse Show för två personer.

Felicia Lohff är ordförande i Skånes Ridsportförbunds ungdomssektion och är även med i en grupp som arbetar med käpphästverksamhet:
- Käpphästar ger så mycket glädje, gemenskap, kunskap och rörelse bland barn och unga i hela landet. Det är extra roligt att vi nu kan erbjuda kvaltävlingar runt om i landet och final i Friends Arena där gamla både gamla och nya käpphästälskare kan samlas.

Det är Sweden International Horse Show, som i samarbete med Svenska Ridsportförbundet och lokala distriktens ridsportförbund arrangerar tävlingen SIHS Käpphäst. Partners till tävlingen är Stiftelsen Friends, H&M och Coop.

Reservation för att antalet kvalplatser är begränsat.

Köp biljett till Sweden International Horse Show Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: