Sammanfattning av arrangörsträffen den 7 november

Tack alla arrangörer som kom på mötet igår och för goda idéer och åsikter! Här är en sammanfattning av det vi diskuterade.

Närvarande klubbar: Hermanstorp K & RK, Hylte RF, Himledalen RK, Lyngåkra RS, Fjärås HR, Olsegårdens RK, Frillesås Rid & KK, Falkenbergsorten RF, Jonstaka RK, Laholms RF, Susedalens K & RK, Himledalens RK, Björbäcks RF och Harplinge RK.

 • Ulrika Dahlström, ansvarig för Working Equitation nationellt, gav en kort presentation av grenen. Working Equitation är en gren som passar alla, från ridskola till satsande tävlingsryttare. Det är den enda gren inom ridsporten som växer för tillfället.
  Tyvärr är Halland är ”en vit fläck på kartan” och vi har varken tävlingar eller domare. Det vill både SvRF och HRF ändra på. SvRF ger bidrag till dem som vill anordna en WE-tävling om 3000 kr.
  Hör av er till Jeanette på kansliet om ni är intresserade så förmedlar hon kontakten till dem som kan grenen och gärna ger tips och stöd. Till våren kommer SvRF att anornda en distanskurs för dressyrdomare som vill utbilda sig för att döma dressyrmomentet i WE. Håll utkik!
 • Karolina gick igenom vilka klubbar som deltagit med lag i distriktets lagtävlingar (dressyr häst och ponny, div I, II och III samt hoppning häst div II och III och hoppning ponny div I, II och III) under 2021 och 2022 och vilka som arrangerat lagtävlingar.
  I Bestämmelser för Allsvenskan i Hallands län 2022 står att ”Anmälan av ett lag innebär att föreningen ska vara beredd att arrangera en omgång, inom 24 månader, i den diciplin föreningen har anmält lag i. "
  Vi vill tacka alla klubbar som ställt upp och ställer upp som arrangörer! Utan er blir det inga lagtävlingar! Det finns även ett antal klubbar som uppskattar lagtävlingar och ställer upp med lag, vilket är jättekul, men som inte anmält intresse för att arrangera någon omgång på länge, se tabell nedan. Råkar din klubb finnas med på listan så uppmuntrar vi er att anmäla intresse för att anordna någon av de omgångar som fortfarande inte har arrangör våren 2023, eller planera för en lagtävling till hösten. Hör av er till Jeanette på kansliet.
 • Jeanette och Fia gick igenom tävlingsterminen för våren/sommaren 2023 med målet att minimera krockar för att maximera antal starter och besluta om arrangörer till vårens allsvenskor.
  Vi löste några krockar gemensamt, den enda som kvarstår är Falkenbergsortens RF och Skultagårdens RK som har ansökt om tävling hoppning ponny samma helg. Jeanette kontaktar Skultagården för en lösning.
  Planeringen för Allsvenskan våren 2023 ser ut enligt nedan. Vi saknar arrangörer för div III hoppning, ponny och häst. Hör av er till Jeanette på kansliet om ni vill ställa upp. Jeanette kontakter klubbarna som har tävlingar på lämplig nivå men inte ansökt om lagtävling och därför är gulmarkerade nedan.
 • Avslutningsvis diskuterade vi vad klubbar och distrikt kan göra för att uppmuntra till mer tävlande och fler starter.
  • Fler klasser fyller tävlingsdagarna
  • Cuper på lägre nivå lockar fler starter
  • Serie på olika nivåer där man kvalar på vanliga tävlingar under året med en final på hösten med attraktiva priser
  Vi i distriktets tävlingssektion tar med oss idéerna och försöker omsätta dem till verklighet 2023.

Publicerad: