Nyhetsbrev # 4

Nu är Nyhetsbrev #4 ute för läsning.


ORDFÖRANDEN HAR ORDET

Hösten är på här på allvar och vintern närmar sig. Vi är säkert många som är oroliga, bekymrade och även förväntansfulla över allt som händer kring oss i Sverige och även utanför vårt land. Vi har snart börjat att vänja oss vid ett instabilt läge. Ingenting är då viktigare än att vi kan ha en meningsfull fritid. Tillsammans måste och kan vi hålla igång och även utveckla vår idrott. Ni gör alla ett fantastiskt arbete!
Delar av styrelsen tillsammans med vårt distrikts ungdomar, DUS har varit på ridsportforum. Där fick vi möjligheten att ta del av och påverka ridsportens framtid.
Nu finns möjligheten för alla medlemmar och klubbar att lämna motioner till nästa års ridsportstämma. Passa på att bidra till en ökad trygghet och förbättrad ridsport. Senast 15 november vill vi ha in era motioner. Kom ihåg att alla förslag till förbättring är viktiga!

Ta hand om er!
/Thomas

DISTRIKTSOMBUD

Tillsammans kan vi skapa en tryggare och mer glädjefull ridsport!

Att få känna sig sedd, lyssnad på och behandlad på ett respektfullt sätt borde vara en självklarhet. Att alla skall kunna ägna sig åt sin sport och känna glädje och innerlig lycka på riktigt. Detta är en hjärtefråga för oss på Hallands ridsportförbund och vi finns här för er om något annat än detta skulle ske som ni inte lyckas lösa internt på klubben. Både medlemmar, föräldrar, styrelser och anställda på klubbarna är välkomna att kontakta oss. Vi ser till att ni får rätt hjälp med det ni står inför. Ni kan både maila till oss på kansliet halland@ridsport.se eller till mig som är distriktsombud på johanna.hallden@gmail.com och nå mig per telefon tel 0708-555607.

Vi finns här för dig som behöver oss.
/Johanna DO

DUS – DISTRIKTETS UNGDOMSSEKTION

RAS – RIDSKOLE- OCH ANLÄGGNINGSSEKTIONEN

 • Nu när höstterminen på ridskolorna är igång så planera för Hallandsmästerskapet 2023. Det är ridskolornas lagtävling som har final 12 mars 2023. Ni hittar mer information på vår hemsida.
 • Säkerhetskurs, en viktig utbildning för funktionärer som behövs vid alla tävlingar arrangeras 30/10. Finns några platser kvar, maila halland@ridsport.se om du är intresserad!
 • Fortbildning för Hallands ridlärare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. blir det 7/11 i Falkenberg kl 9.00 - 16.00. Temat är Hästens välfärd och hållbarhet för ridskolehästar. Kursledare är leg vet Anette Graaf och B-tränare i dressyr Traudi Björling. Inspirationsdagen är öppen för alla verksamma ridlärare i Halland.
 • Basutbildning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för ridsportens ledare i ny reviderad version ordnas 19/11 på Harplinge ridklubbs nya anläggning.
 • Om ni inte hittar utbildningarna på hemsidan så leta på FB eller kontakta kansliet.

Välkomna på kurs!

TS – TÄVLINGSSEKTIONEN

 • Höstens Allsvenskor är avslutade. Vi tackar alla arrangörer för bra tävlingar, alla deltagande lag för era fina insatser, ALFAB för sponsorstödet och gratulerar alla segrande lag!
 • Projektet med Smileyhopping och –dressyr för nya tävlingsryttare fortsätter och vi söker arrangörer. Hallands RF står för alla omkostnader, anornande klubb får alla inkomster. Hör av er till Jeanette på kansliet om ni är intresserade!
 • Den 7 november kommer TS anordna ett arrangörsmöte Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att spika tävlingskalendern VT-23 och arrangörer för Allsvenskan och DM 2023. Målet är att minimera tävlingskrockar för att maximera antalet starter för alla. Välkomna!
 • Vi har nyligen genomfört en uppskattad tävlingsledarutbildning med 30 deltagare. De har startat en Facebookgrupp för tävlingsledare i Halland för att lätt kunna hjälpa och stötta varandra. Alla tävlingsledare är välkomna att bli medlemmar.
 • Vi tittar på möjligheten att inkorporera en anslagstavla på vår nya hemsida där klubbar kan ”spika upp” förfrågningar och efterlysningar som t.ex. medarrangörer, funktionärer eller annat som rör tävling.

KANSLIET

 • Nu är distriktets nya hemsida lanserad! Samtliga distrikt och Svenska ridsportförbundet har bytt plattform. Sidorna är fortfarande under uppbyggnad och det kan medföra att information saknas, länkar inte fungerar etc. Vi jobbar så snabbt vi kan med att återställa detta och utveckla sidan. Saknar ni någon information eller hittar länkar som inte fungerar så maila till halland@ridsport.se.
 • Har ni önskemål om någon kurs eller föreläsning som ni vill att distriktet ska arrangera så hör gärna av er med förslag.
 • Distriktet behöver få en bättre uppfattning om våra föreningars förutsättningar och utmaningar, så att vi kan ge rätt råd och stöd. Inom kort kommer därför distriktet skicka ut en länk till ett besöksprotokoll i REQS till de föreningar som inte har ridskola. Tanken är att alla föreningar ska uppdatera sina protokoll varje år så att vi har rätt information. Har ni frågor om protokollet så tveka inte att höra av er till kansliet!

PÅ GÅNG

Publicerad: