Grönt Kort

Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. Grönt kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart.

Grönt kort-kursen består både av en fysisk träff med kursledare och en utbildningswebb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Du genomför Grönt kort på webben innan den fysiska träffen. Den ska vara genomförd och godkänd minst 5 dagar innan träff med kursledaren. Testerna innehåller frågor om Svenska Ridsportförbundets organisation, tävlingsfrågor i ridsportens grenar samt frågor om hästen.

Det här behöver du göra

  1. Vill du ta Grönt Kort ska du kontakta din förening eller se om din förening har någon Grönt kortansvarig, om inte din förening anordnar någon kurs kan du titta på aktuella kurser i Grönt kort runt om i distriktet.
  2. Ha koll på förkunskapskraven Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (PDF med intyg och förkunskapskrav) som är nya sedan 2021.
  3. Grönt kort kursen är uppbyggd i två delar
    - En del som du gör på webben, tar ca. 10 timmar totalt.
    - En fysisk del som du har tillsammans med kursledare, ska omfatta minst 9 timmar uppdelat på ett eller flera tillfällen.


Registrering av grönt kort i TDB
Den som går Grönt kort kursen kommer under kursens gång att registrera sig i tävlingsdatabasen (TDB) om hen är över 18 år och inte finns registrerad som ryttare på annans konto.


Viktigt!
Alla barn som finns registrerade i TDB sen tidigare som ryttare under sin förälders/målsmans profil ska inte skapa ett nytt konto i samband med Grönt Kort-kursen. Minderåriga ska/bör inte ha en egen inloggning utan ska läggas till under "Mina sidor - Ryttare" under förälders/målsmans profil i TDB.


Grönt kort kan registreras på person som har eget konto eller på ryttare som finns på målsmans konto. Det är kursledaren tillsammans med distrikten som registrerar det gröna kortet.

För dig som utbildare

Håller du kurser i Grönt Kort?

Gammalt Grönt Kort

För dig som tog Grönt kort tidigare än 2011, och inte har det registrerat i TDB - detta gäller från 1 januari 2022.

Genomgång med funktionärer.

Godkända utbildare

Här hittar du de utbildare som är godkända för att hålla utbildning i Grönt kort

Miniläger och fälttävlanslektion hos Clarebergs Ridklubb utanför Göterborg.

Åldersgränser

Följande åldersgränser gäller för Grönt Kort