Ansökan om tävling

Ansökan om tävling för nästkommande år görs året innan i TDB

Tävlingar på ***-***** -stjärning nivå hanteras av SvRF centralt och ansökan sker dit och hanteras enligt följande. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tävlingar på *- och **-stjärning nivå hanteras av distriktet. Vid ett arrangörsmöte på hösten, normalt i november, enas länets klubbar om upplägget, och diskuterar samtidigt serieomgångar, DM och andra aktuella tävlingsfrågor. Efter mötet godkänns alla ansökningar och därefter kan arrangören skapa sin proposition.
Alla propositioner läggas upp i tävlingsdatabasen. Efter det att proppen lagts upp och ni kryssat i "färdig för granskning", granskar och godkänner kansliet propositionen.

Det är viktigt att lägga upp propositionen i god tid, senast 35 dagar innan ordinarie anmälningsdags utgång för tävlingen, så att det finns utrymme för kommunikation och propositionen hinner bli godkänd och publicerad innan tävlingens första anmälningsdag.

Ansökan om tävling under pågående år kan ske fortlöpande. Tävlingsansökan godkänns då om den inte bedöms störa tidigare tävlingar.

Kontakta gärna kansliet om ni har några frågor dalarna@ridsport.se eller 0247-404 49.