Annons
Annons

Årets arrangörsträff 22 november

Ingalill och Elin Hedman hoppar ett hinder

Det är nu dags att söka tävling för 2023 års säsong! Till distriktet söker du för * och ** stjärniga tävlingar. Vi bjuder i år återigen in till ett fysiskt tävlingsarrangörsmöte den 22 november på Fornby Folkhögskola

Tävlingssäsongen 2022 börjar lida mot sitt slut och det är dags att börjat planera för 2023. Ansökan om tävling kan läggas in fortlöpande fram till sista ordinarie ansökningsdatum för * och ** stjärniga tävlingar.

Sista ordinarie datum för ansökan av tävling i TDB, är 25 oktober 2022. Lägger man in ansökan efter det datumet markeras den som SEN ANSÖKAN och behandlas därefter.

  • Fundera över vilka tävlingar din klubb vill arrangera
  • Vilken status och nivå. Hästar eller ponnyer eller både ock.
  • Jämför med tidigare tävlingsår hur upplägget varit och behöver något förändras.
  • 2022 års tävlingar visar att det fortfarande, för de flesta klubbar, är svårt att få så många starter som man önskar. Även om pandemin inte länger påverkar, kan man gissa att det allmänna ekonomiska läget påverkar viljan att tävla.
  • Trots det har vi mycket positiva siffror på antal anmälda lag under 2022, närmare 100 lag har deltagit i de serier som arrangerats.
  • Antalet starter under 2022 beräknas hamna på ca 8000 starter, en höjning med ca 1500 starter jämfört med 2021.
  • Ange i ansökan om ni vill arrangera några av årets serier eller Distriktsmästerskap
  • Kontakta gärna distriktet vid frågor och funderingar kring era tävlingar

När ansökningstiden gått ut ser vi över ansökta tävlingar och försöker undanröja krockar innan det TÄVLINGSARRANGÖRSMÖTE som vi bjuder in till den 22 november kl 18.00Fornby Folkhögskola i Borlänge. Inbjudan finns nedan där även anmälningslänk finns.

Tävlingsarrangörsmöte - inbjudan med anmälningslänk Pdf, 326.6 kB.

Vi hoppas och vill att alla tävlingsarrangerande klubbar deltar i träffen. Förhoppningen är att väldigt lite tid ska behöva lägga på den faktiska terminen och serier, och att vi får tid att diskutera framtiden för tävlingar på våra föreningar. Terminen och förslag till seriearrangörer kommuniceras i förväg och vid behov görs smärre justeringar under kvällen. Ett tema som särskilt kommer att beröras är de viktiga ideella funktionärerna! Hur motiverar och förbereder din klubb de ideella krafterna?

Har ni några frågor som vi tillsammans kan prata om under rubriken "allmäna tävlingsfrågor.", skicka dem gärna till totta.wikstrom@ridsport.se

Välkomna!

Publicerad:

Aktuellt