Gott nytt ridsportår!

FOTO: Mikael Sjöberg

Vi ser fram mot ett spännande ridsportår med massor av verksamhet, såväl hos våra fantastiska medlemsföreningar och distrikt som centralt. Inför det nya året har vi samlat ihop en del tävlingsnytt och dessutom lite vinterinspiration för ryttare.

Inför tävlingssäsongen
Ryttare, förälder, arrangör eller funktionär… ta dig tid att kolla igenom så du vet vilka regler som gäller inför det nya tävlingsåret.

Vinterinspiration
Hästarna vilar från träning och tävling och förhoppningsvis kan ni njuta av härliga uteritter, med eller utan snö. Kanske är det dags att se över din egen träning, för att kunna ge din häst den bästa starten inför vårsäsongen.

Här hittar du två artiklar från nya numret av Häst & Ryttare:

Mikroträning i stallet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - en ryttare som tränar regelbundet mår bättre, orkar mer, får bättre balans och kan koncentrera sig längre.

Ryttarutveckling Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - för dig som vill ta nästa steg i din tävlingskarriär.
Nu har vi preppat vår utbildningsportal med rykande färska webbplatser
för Ryttarutveckling nivå 1 och 2.

Ryttarutveckling i Blekinge Öppnas i nytt fönster.

Årsmöte i förening

I februari är det dags för föreningarnas årsmöten och valberedningen är i full gång med sitt viktiga arbete. För att få förtroende att leda en verksamhet behövs förstås en brinnande passion för ridsporten men också en del annat. Här kommer ett utdrag ur föreningsstadgarna som är bra att utgå från:

  • § 19 Valbarhet - Valbar till styrelsen och valberedningen är röstberättigad medlem i föreningen. Arbetstagare inom föreningen får dock inte väljas till ledamot eller suppleant av styrelsen, valberedningen eller till revisor i föreningen.
    Med arbetstagare jämställs den som har en stor del av sin utkomst grundat på en ekonomisk relation till föreningen. Detsamma ska gälla den som i övrigt kan anses vara jävig.
    Mer information finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Förbundsstämma 2023
Den 6 maj är det dags för årets förbundsstämma, som kommer att hållas digitalt. Hela 41 motioner har skickats in.

Läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: