Distriktets ungdomssektion (DUS)

Foto: Västergötlands ridsportförbund

I Västergötlands DUS sitter ett samlat gäng engagerade ungdomar ifrån olika föreningar i vårt distrikt. DUS huvudsakliga uppgift är att stötta föreningarnas ungdomssektioner i sektionsarbetet genom tips, råd och utbildning.

Vilken verksamhet bedriver DUS-Västergötland?

  • DUS anordnar flertalet utbildningar och kurser under året. Varje år erbjuds Ungdomsledarkurs I-III (ULK), Förberedande Ungdomsledarkurs (FULK) och BUS-enkelt.
  • DUS anordnar även resor och studiebesök till attraktiva tävlingar eller besöksmål. Håll utkik på hemsida och Facebook så du inte missar nästa stora resa.
  • DUS har under hela året ett projekt som kallas för ”DUS on tour” vilket innebär att DUS åker runt och hälsar på klubbarna på hemmaplan. Vid ett besök vill vi träffa föreningens ungdomssektion för att få en översikt över sektionens arbete, möjlighet att svara på frågor samt informera om DUS arbete och möjlighet till vidare rådgivning.
  • Behöver er ungdomssektion hjälp att genomföra årsmöte? Kontakta någon ifrån DUS eller ta kontakt med vårt kansli så ser vi till att någon kommer och hjälper er.

Jag vill vara med i DUS, hur går jag tillväga? För att bli förtroendevald i DUS Västergötland behöver du nomineras (föreslås) av din förening. Inför varje årsmöte skickar valberedningen ut ett informationsbrev till föreningarnas ungdomssektioner om hur nominering till DUS går till.

Du som vill nominera: Har du några frågor om valberedningens arbete? Tveka inte att ta kontakt med någon av medlemmarna i DUS.

Publicerad: