Vi i stallet

Vi i stallet är hästkunskapstävlingen för barn som är 9-13 år och tävlingen grundar sig på boken med samma namn.

Tävlingen anordnas årligen och är ett samarbete mellan Stockholms Läns Ridsportförbunds Ungdomssektion och Svenska Ridsportförbundets Ungdomssektion. Den är riktad till barn från det år de fyller nio, till och med det år då de fyller tretton.

Inför 2023

Finalen kommer att hållas den 7 maj 2023 på Djursholms Ridklubb. Länk till anmälan för att anmäla lagets lagledare - anmäl här senast den 23 april 2023. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Från och med 2020 baseras tävlingen på den nya Vi i stallet-boken. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Det är en arbetsbok med tillhörande webb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som finns på vår utbildningsportal. Där hittar ni filmer, olika quiz och annat material som ni kan använda er av i undervisningen. Upplägget som varit tidigare med olika kapitel är borttaget och tävlingen kommer att baseras på hela boken.

Så beställer du material

Boken Vi i stallet beställs via SISU Förlags hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Beställningen kan även göras via telefon 0411-16777

Till dig som vill vara med

Kolla med din ridlärare eller med ungdomssektionen i föreningen om ni skulle kunna vara med i tävlingen. Du och dina lagkompisar kan vara med från det år ni fyller nio, till och med det år ni fyller tretton. Ni ska vara 3-5 deltagare för att fylla ett lag. Är ni fler i föreningen som är intresserade så kan ni anmäla flera lag. Under tävlingen ges möjlighet till lässtöd för deltagare som behöver det.

Plugga på teorilektioner

Någon äldre medlem i föreningen förbereder lagen genom att i god tid innan hålla i teorilektioner som utgår från boken och webben Vi i stallet Länk till annan webbplats.. Vill man så kan boken köpas även av privatpersoner om man önskar läsa på mellan teorilektionerna. När ni fått ihop ett eller flera lag anmäler lagledaren (som också är med på tävlingsdagen) laget till finalen i Stockholm.

Till dig som ska vara handledare/lagledare

Föreningen anmäler ett eller flera lag till distriktstävlingen. Varje lag består av 3-5 medlemmar som är 9-13 år. Det är föreningens uppgift att införskaffa boken Vi i stallet. I många föreningar är det äldre medlemmar i föreningens ungdomssektion som håller i teoritillfällena.

Kursledaren ska på tävlingsdagen även medverka och stötta laget som lagledare, dock får inte lagledaren vara med i tävlingsmomentet.

Utbildningen för handledare går den 12 februari 2023. Anmälan till handledarutbildningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Priser i tävlingen
Vinnande lag i varje distrikt vinner 2500:- till föreningens ungdomssektion. Pengarna betalas ut till föreningens eller ungdomssektionens konto. Rosetter och present till deltagare utlovas!

Frågor?

Har ni frågor om tävlingen i Stockholms län, kontakta stockholm@ridsport.se

Resultat från tidigare år

 

Publicerad: