Årets US och UL

FOTO: Mörbylångadalens Ridsällskap

Distriktets ungdomssektion, DUS utser varje år Årets ungdomssektion och Årets ungdomsledare i Småland. Vinnarna utses genom nominering som sker under hösten. Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram och synliggöra ungdomsledare och ungdomssektioner som bidrar med goda insatser inom ridsporten. Nominering sker under hösten.

Årets ungdomssektion och ungdomsledare 2022

Nu är det dags att nominera årets ungdomssektion och årets ungdomsledare för 2022. Läs mer och nominera här, senast den 12 december.

Årets ungdomssektion 2021

Årets ungdomssektion kommer från Braås Ponny- och Ridklubb i Växjö kommun.

Motivering lyder:
"Braås Ponny- och Ridklubbs ungdomsstyrelse består av hästgalna tjejer i åldrarna från 12 till 17 år. Tillsammans jobbar de hårt för att vara en viktig och inverkande del av föreningen.

De är en drivande sektion där ungdomsledarna hela tiden jobbar för att bli bättre och utvecklas tillsammans med hästarna. De är lösningsorienterade, nytänkande och kreativa och ställer upp i skur för både fyrbenta och tvåbenta.

För dem är det är viktigt att alla i sektionen känner sig involverade och få ta lagom med ansvar. Alla ungdomsledare sköter sina styrelsepositioner med högsta betyg och är alltid redo för att lära sig nya saker och ta ansvar för att möten, planering och genomföranden ska bli så bra som möjligt.

De ställer verkligen upp i ur och skur och tillsammans har man en god och härlig gemenskap, där man gärna umgås både i och utanför stallet.

Man har en god kontakt med föreningens styrelse, personal och sektioner. Man hoppar gärna in där det behövs hjälp och närvarar med minst en representant på varje styrelsemöte.

Förutom de traditionella aktiviteterna som hajker, ponnyridningar, uteritter och ridläger för föreningens ridande så har man bland annat anordnat föräldrarteori och käpphästhoppning. Käpphästaktivteterna har lockat många deltagare och blivit ett populärt inslag i US-verksamheten. Under lov och helger har man arrangerat Halloweenkväll, julshow, luciafirande, sommarhajk, första-maj-utmaning, häng-med-US-dag och mycket annat.

Man hjälper till mycket på anläggningen och har bland annat målat bommar, anordnat fixardagar och renoverat sadelkammaren.

Under 2021 behövdes det förstärkning i verksamhetens hästpark. US ville vara med och stötta och sålde under hösten kakor där målet var att samla in 12 000 kr, men det slutade med hela 27 000 kr. Nu står hon hos oss, ett sto som har fått namnet Kakan, efter just kakförsäljningen som möjliggjorde inköpet.

För vårt US är det en självklarhet att alla är välkomna och att alla ska behandlas lika. Man arbetar för en god gemenskap och bra stämning och är noga med att visa att ridsporten är så mycket mer än bara häst och ridning.

I framtiden vill man se till så att så många som möjligt i ungdomsstyrelsen får chansen att gå FULK och ULK, för att få nya verktyg och tips att kunna jobba visare med. Man vill fortsätta att vara nytänkande och utveckla både sektionen och dess aktiviteter."

Stort grattis och fortsatt lycka till med er verksamhet!

Vinnarna hedrades i samband med DUS årsmöte 2022 och fick även fina priser och diplom från Svenska Ridsportförbundet.

Publicerad: