Årets US och UL

FOTO: Braås Ponny- och Ridklubb

Distriktets ungdomssektion, DUS utser varje år Årets ungdomssektion och Årets ungdomsledare i Småland. Vinnarna utses genom nominering som sker under hösten. Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram och synliggöra ungdomsledare och ungdomssektioner som bidrar med goda insatser inom ridsporten. Nominering sker under hösten.

Årets ungdomssektion 2023

Årets ungdomssektion 2023 kommer från Lenhovda Hästportklubb.

Motiveringen lyder:
Ungdomssektionen i Lenhovda består av starka och drivande individer som alltid gör sitt bästa och vill vara förebilder för våra ungdomar.

De håller bland annat i kalas och hjälper till vid ponnyridningar. De anordnar Lenhovda lucia med luciatåg i samhället och en luciashow. De deltar på styrelsemöten och kommer med många idéer.

Detta gäng ställer alltid upp. Är de i stallet föregår de med gott exempel och hjälper andra vid behov. Vid payarrangemang stöttar de ekipagen genom att finnas där och hjälpa till.

Flera av dem går ungdomsledarkursen och planerar nu för fullt inför kommande års aktiviteter.

Vår ungdomssektion förtjänar all uppmärksamhet. De är så viktigt för vår förening, deras engagemang gör att vi blir bättre och kan driva vår verksamhet framåt.

Stort grattis och fortsatt lycka till med er verksamhet!

Vinnarna kommer att hedras i samband med DUS årsmöte 2024 och får även fina priser och diplom från Svenska Ridsportförbundet.

Årets ungdomsledare 2023

Årets ungdomsledare 2023 är Thure Wikström som kommer från Fridhems Ridklubb i Tranås.

Motiveringen lyder:
Thure har ett driv som får människor att vilja göra saker tillsammans, jobba mot samma mål och hitta ett nytt sätt att tänka. Han är en klippa som stöttar och peppar kompisarna i stallet och får med även den blygaste, alla får vara en i gänget.

Thure är en stor förebild för både små och stora, med sitt goda sätt gentemot både människor och djur. Han har tagit Fridhems Ridklubbs ungdomssektion till nya nivåer med mycket stort engagemang.

I framtiden vill han fortsätta utveckla ungdomssektionen och få andra att bli intresserade. Han vill även fortsätta utbilda sig för att ännu mer kunna stötta sin förening.

Stort grattis och lycka till i framtida utmaningar!

Vinnaren hedras i samband med DUS årsmöte 2024 och får även fina priser och diplom från Svenska Ridsportförbundet.

Publicerad: