FOTO: Mikael Sjöberg

Distriktet

Smålands Ridsportförbund är ett av de större distrikten i Sverige. Distriktet har ca 13 500 medlemmar fördelat på 81 föreningar. Utav dessa 81 föreningar är det cirka hälften som bedriver ridskoleverksamhet. Det genomförs mellan 250-300 tävlingar per år i vårt distrikt och det är allt från inbjudningstävlingar till nationella tävlingar.

Smålands Ridsportförbund drivs som en ideell förening med klubbarna som medlemmar. Distriktet är organiserat med en styrelse, sektioner och grupper: Ungdomsektionen, Utbildningssektionen, Besöksgruppen och Tävlingssektionen. Kopplat till Tävlingssektionen finns också en Dressyrkommitté samt grenledare för de olika disciplinerna distans, dressyr, fälttävlan, hoppning, körning, parasport, voltige och working equitation. Alla dessa arbetar med att utveckla och förbättra verksamheten inom respektive område. Läs mer om dem under distriktets organisation.

Distriktet svarar för den regionala samordningen och utvecklingen. Vi har direktkontakt med föreningarna och är en länk mellan föreningar och förbund.

Innehåll