Rubrik

Grönt kort är första steget för den som vill tävla inom ridsporten. Det är ett kvitto på att den som vill lösa tävlingslicens känner till de regler som gäller för att tävla.

Vill du lösa licens i TDB då behöver du Grönt kort!

När du gått en kurs och fått godkänt måste du skapa ett konto i TDB. Om du ligger som Ryttare under en annan användare i TDB ska du INTE skapa ett nytt konto eftersom du då redan har ett eget konto.

Nya rutiner för registrering av "gamla" gröna kort som gäller från 1 januari 2022
Grönt kort är första steget för den som vill tävla inom ridsporten. Det är ett kvitto på att den som vill lösa tävlingslicens känner till de regler som gäller för att tävla.

Ridsport är en idrott i utveckling och mycket har hänt inom tävlingsverksamheten vad gäller regler med mera. Tävlingsreglementet uppdateras vartannat år, det har bland annat kommit ett nytt regelverk mot dopning och otillåten medicinering, detta är ryttarens ansvar att känna till.

För att tävlingsryttare ska vara uppdaterade på gällande regelverk införs nya rutiner för registrering av Grönt kort. Syftet är att alla tävlande ska ha aktuella kunskaper om tävlingsregler, hästvälfärd, säkerhet och värdegrund.

För att följa och säkerställa det ovan beskrivna behöver du som tagit grönt kort FÖRE 2011 men inte registrerat det i tdb göra följande:

Ryttare som tagit Grönt Kort före 2011 och kan intyga detta genom en bild på det fysiska Gröna kortet skall genomgå webbutbildning samt göra ett slutprov för att få Grönt Kort registrerat i TDB. Vi rekommenderar att gå hela Grönt kort kursen där du får möjlighet att fördjupa dina kunskaper ytterligare tillsammans med kursledare och andra kursdeltagare i förening.
Ryttare som tagit Grönt Kort men inte kan intyga det, genom bild på plastkortet, skall av ovan nämnda anledning genomgå Grönt Kort kursen i sin helhet.

Publicerad: